Drakamöllan

drakamollanlogga
Drakamöllans Gårdshotell

Drakamöllan

operafestival

Drakamöllan är ett litet personligt gårdshotell på Österlen, 3 mil från Kristianstad, 2 mil från Kristianstad Österlen Airport, ca 3 km från kusten och ca 10 mil från Malmö och Köpenhamn.

Man tar av på väg 19 mellan Degeberga och Brösarp, 1 km söder om Maglehem och 5 km norr om Brösarp – se skylt Drakamöllan Gårdshotell. Efter ca 800 meter på den smala skogsvägen kör ni rakt in på parkeringen. Obs! Det är tillåtet att köra på den privata vägen.

Vid GPS – Lägg in Drakamöllans väg, Degeberga. OBS! Alla ni som försöker hitta oss med GPS. Många visar fel väg in till oss via vägar som inte längre finns. Enda vägen in är avfarten från riksväg 19 vid skylten ”Drakamöllan Gårdshotell”. Vägen heter Drakamöllansväg.

Höstens och Vinterns operakvällar

Många undrar oroligt om det blir någon opera i höst och vinter. Och visst blir det opera. Så här ser programmet ut:

Lördagen den 24 oktober är det gästerna som väljer musiken
Guido Paevatalu och hans vänner kommer att göra sitt allra bästa för att så många som möjligt skall få höra sin önskemusik.  Vi ser till att alla får njuta av en spännande matupplevelse i tre akter. Pris per person för mat och musik Skr 1 200:- . Alla rum på Drakamöllan är fullbokade men det finns plats kvar för de som vill ansluta för mat och musik under kvällen.

Lördagen den 14 november bjuder vi på Drakamöllan gås och musik av Carl Nielsen
Till kokboken Drakamöllans Kök Höst & Vinter skapade vi en egen Drakamöllan gås inspirerade av en skröna om hur Olle Adolfsson försökte göra reklam för Drakamöllan i Stockholm på sin tid. I år skall alla få en möjlighet att smaka på vår gås men det kommer också att finnas allt som hör till en traditionell gåsamiddag. Under kvällen underhåller Guido Paevatalu med sånger av Danmarks store mästare Carl Nielsen som i år skulle ha fyllt 150 år. Lagom till jubileet har Guido gjort en CD med Carl Nielsens sånger. Pris per person för mat och musik Skr 1 000:-.

Lördagen den 12 december är det dags för julbord och julens alla sånger
Den här kvällen har blivit en tradition och det är den här kvällen som julkänslan börjar infinna sig på riktigt. Julbordet serveras på tallrik i omgångar och det gör att ingen föräter sig redan på sillen. Medan vi smälter maten mellan varven bjuder Guido Paevatalu och Niels Jörgen Riis tillsammans med några av framtidens operastjärnor på julmusik från hela världen.  Pris per person för mat och musik Skr 1 200:-.

Trettondagsafton den 5 januari blir det traditionsenlig Trettondagsbal med opera
Nu är det på rätt dag igen så ingen skall behöva undra! Same procedure as every year! Glitter och glamour, champagnekorkar som smäller, opera och operett i en härlig blandning presenterade av våra vänner från Köpenhamn under ledning av Guido Paevatalu och en extra festlig fyra rätters meny från Drakamöllans kök! Pris per person för mat och musik Skr 1 300:-.

Lördagen den 13 februari 2016
Vi firar alla hjärtans dag med ”lovesongs”. En kväll där både mat och musik går i kärlekens tecken. En kväll då allt kan hända och där operasångare förvandlas till Elvis Presley. Fyra rätters underhållning från Drakamöllans kök och för den musikaliska underhållningen svara våra vänner från guidOpera i Köpenhamn. Pris för Mat och Musik Skr 1 200:- per person.

Länktips

Länk till Drakamöllan

Draken Kjetil nyskriven barnopera

Tre tenorer och en baryton

Tosca

Opera året runt

Drakamöllans Carmen på Ystad Teater

Barberaren i Sevilla

15-års Jubileum

La Traviata 

Related posts