Eir Inderhaug norsk sopran

Eir Inderhaug sopran från Norge

Operasanger Eir Inderhaug kommer fra Stavanger og har sin utdannelse fra Rogaland Musikkonservatorium, Opera Akademiet i København og Solistklasse ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun startet tidlig sin karriere da hun vant NRK’s „Talentiaden“ i 1991.

Eir Inderhaug norsk sopran

Hun har sunget med de fleste av Norges symfoniorkestre og har turnert med Rikskonsertene, Riksteatret og Det Kongelige Teater i København hvor hun debuterte som Barbarina i Figaros bryllup i 1999. Samme år sang hun hovedrollen som Giulia i Rossini’s Silkestigen ved Malmö Musikkteater.

Eir Inderhaug under  åren

 • Sesongen 2002-03 var hun fast engasjert ved Operaen i Nürnberg, hvor hun gjorde roller som Despina i ”Cosi Fan Tutte”, Olympia i ”Hoffmans Eventyr”, Anna i ”Lustige Weiber”, Frasquita i ”Carmen”.
 • Fra 2003-05 var hun fast engasjert ved  Deutsche Oper am Rhein, hvor hun sang roller som Blonde i ”Bortførelsen”, Adele i ”Flaggermusen” og Ännchen i ”Freischütz”. Hun gjestet også operaen i Bremen og sang premieren som Blonde i ”Bortførelsen”. Eir gjestet også Den Anden opera i København i produksjonene ”Absence-Face to Face av Morten Danielsen og forestillingen ”N” kvinners liv og kjærlighet av Wennäkoski.
 • 2006 har Eir vært med i Les Misserables ved Trøndelag Teater.
 • 2007 ved Gøteborgsoperaen i roller som Fiakermilli i ”Arabella” og Blonde i ”Bortførelsen” av Mozart. Denne rollen sang hun også ved Komische oper i Berlin samme år.
 • 2008 sang hun på Bayerische Statsoper i München rollen Autonoe i ”Die Bassariden” av Henze. Hun turnerte også Norge rundt med Riksteater forestillingen ”Kom ikkje med heile Sanningi” om Olav H. Hauge.
 • 2009 sang hun Adele i ”Flaggermusen” ved Gøteborgsoperaen og Pamina fra ”Tryllefløyten” i Dalhalla.
 • 2010 sang hun rollen som Iphis i Händels ”Jephtha” ved det Kongelige Teater i København og en my runde med Pamina i Dalhalla i Sverige.
 • 2011 uroppførte hun operaen ”Teskjekjerringa” i tittelrollen med Nordnorsk Opera. Hun blir også å se i operaen ”Olav Engelbrektson” som Lucie på Steinvikholmen.
 • 2012 sang hun Morton Feldmans opera Neither i Dresden og Berlin og Flaggermusen ved Den Norske Opera
 • 2013 sang hun i The Devils of Loudon på det Kongelige teater i København og Le Grand Macabre ved Komische Oper Berlin og ved Den Norske Opera. Det ble også et gjensyn med Morton Feldmans opera Neither ved Festspillene i Bergen og Pierrot Lunaire med Norsk kammerorkester

CD-inspelningar

 • Hun har vært med på flere cd inspillinger. Her kan nevnes Okkenhaug sanger ”Eg veit ei lita gjente” og den Danske opera ”Belisa” hvor Eir synger tittelrollen.

priser

2001 mottok hun Shellprisen og Shells oppfølgings stipend i 2002.

Eir Inderhaug i Norge

Eir er i Norge kjent for sin tolkning av Gudrun i Spelet om Heilage Olav (Stiklestad spelet. Denne rollen har hun gjort i 14 år og fikk Stiklestad prisen for sin innsats sommeren 2006. 2007 og 2008 var hun å se som Solveig i Peer Gynt på Gålå.

Hun har også spilt Kristin Lavransdatter og er kjent for sin tolkning av Haugtussa.
Eir ble i 2003 kåret til Rikskonsertenes Intro musiker og har medvirket på flere av Norges musikkfestivaler. I 2008 høstet hun mange flotte kritikker for sine prestasjoner under Risør kammermusikkfestival.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Arabella Fiakermilli GöteborgsOperan 25.11.2006
Enleveringer ur seraljen Blondchen GöteborgsOperan  2007
Läderlappen Susanne GöteborgsOperan 24.4.2009
Jephtha Iphis Den Kongelige Opera i Köpenhamn 11.4.2010
Trollflöjten Pamina Dalhalla Opera 14.8.2010
Le grand du Macabre Venus/Gepopo DNO Opera & Ballett i Oslo 20.9.2013
Djävlarna från Loudon Gabriella Den Kongelige Opera i Köpenhamn 12.2.2013
Le grand du Macabre Venus/Gepopo Den Kongelige Opera i Köpenhamn 13.3.2014
Trollflöjten  Nattens drottning DNO Opera & Ballett i Oslo 28.11.2015
Orfeus i underjorden  Eurydike Malmö Opera 14.2.2020

Läs mer

Operalogg