Eli Kristin Hanssveen norsk sopran

Eli Kristin Hanssveen norsk sopran Eli Kristin Hanssveen - sopran

Sterk stemme og unik sceneutstråling er karakteristikker som går igjen i omtalen av Eli Kristin Hanssveen. Sopranen fra Hadeland debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist fra 2007. Her har hun gjort seg bemerket med sterke kvinneroller som Gilda i Rigoletto, Norina i Don Pasquale, Zerbinetta i Ariadne auf Naxos og Nattens dronning i Tryllefløyten.

Eli Kristin Hanssveen norsk sopran

Nylig sang hun for første gang rollen som Violetta i La traviata, i Stavanger, Bodø og Tromsø. Hun har også tolket rollen som Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå og Margrethe i urpremieren av heavy metal-operaen Faust.

Musikalisk aptit

Eli Kristin Hanssveen har stor musikalsk appetitt og spenn og har tidligere sunget både pop og viser. Hun har gitt ut flere CD-er, og i 2013 kom hennes første solo-CD med arier: Sempre libera. Høsten 2013 var hun Evrydike i Glucks Orfeus og Evrydike og utmerket seg i NRK-programmet Stjernekamp.

Våren 2014 sang hun Musetta i La bohème og sammen med Thor Inge Falch, Hege Schøyen og Øivind Blunck inntok hun Scene 2 med forestillingen Hege og Øivind går til Operaen – en forestilling som det også ble gjensyn med våren 2015.

Stort kulturstipendium

I 2009 var hun første sanger som mottok et av Norges største kulturstipender, Tom Wilhelmsens stiftelses opera- og ballettpris.

 Mer att läsa

Operalogg