En tenor – en pianist på Grand Mat och Öl

En tenor - en pianist på Grand Mat och Öl
En tenor – en pianist på Grand Mat och Öl

En tenor – en pianist på Grand Mat och Öl

I går var jag på en hyfsad trevlig konsertupplevelse på Grand Öl & Mat och bakom arrangemanget stod kammarmusikklubben Krinolin. Om sanningen skall fram så kände jag inte till varken Grand Öl & Mat för en vecka sedan, men som tur var så hittade jag i alla fall, utan problem till Monbijou-gatan.

För underhållningen svarade Rickard Söderberg, tenor och pianisten Fredrick Haglund båda två välkända i Malmö´s operavärld. Dessutom har de ju gett ut en cd, “The Perfekt Man”, som skulle finnas till försäljning i går, dock inte under den tiden jag var där.

Konserten inleddes med en aria från “Carmen”, vilket var helt utmärkt framfört, men det var nog den enda operaarian, som jag lyckades uppfatta, men jag kan ha fel. Ur min utgångspunkt var det ganska stökigt och jag förstår nu i efterhand att jag valde fel plats att sitta på från början. En del var ju där för att äta, dricka och umgås med sina vänner och jag var ju där för den musikaliska upplevelsen. Det fanns det säkerligen också andra i den först nämnda gruppen som också var.

Mellan de olika sångnumrena småpratade Rickard om sin syn på olika punkter, men tyvärr lyckades jag inte uppfatta knappt mer än en tredjedel av detta Det handlade säkert om frihet, kärlek och andra viktiga ting.

På programmet stod en hel del av Rickards favoritartist Barbra Streisand, men också några nummer från cd:n “Although It´s Been Said Many Times Many Ways…, som han för övrigt också har gjort tillsammans med Fredrick Haglund och andra.

För en operaälskare var självklart den största behållningen att lyssna på vad jag tror kan kallas för Jussi Björling repertoaren och allra bäst blev det när han lämnade mikrofonanläggningen därhän.

Sammanfattningsvis var det ändå ett par trevliga timmar tillbringat utanför den nu pågående Malmö-festivalen och dess stök och tingel och tangel.

Här kan du läsa mer om arrangören Krinolin

Rickard Söderberg

Related posts

Kommentera