Eric Roos bas i Malmö Operas kör

Eric Roos bas i Malmö Operas kör

Eric har utbildning från Musikkonservatoriet i Falun och Musikhögskolan i Stockholm. Efter examen 2006 blev det ett år vid Folkoperan, och sedan 2008 är Eric anställd i Malmö Operakör Där har han bl a sjungit rollerna: Alidoro i Askungen,överstepräst i Jesus Christ Superstar och Biskopen i Les Miserables. Eric trivs i nutid men skulle också kunna tänka sig att vara Mayaindian under 800-talet. I sommar kommer Eric att lära sig att man inte ska dräpa, vi får väl se om han kommer leva som han lär…Favoritoperan är Don Carlos och drömrollen i densamma är Filip II. Musikalisk förebild är operasångaren Cesare Siepi.

Eric gläds av nära och kära, god mat och musik förstås. Arg blir han av översittare, fördomar och av att trampa i hundbajs. Favoritplatsen är en bokskog på hösten, om Eric själv får välja: på Hallandsåsen, Om statsministern var Eric, eller tvärt om, så hade han slutat med privatiseringen och arbetat för att bevara och värna om musikskolorna, I framtidsplanen ingår dock inte att bli statsminister utan aningen mer blygsamt: att fortsätta vara glad.

Motto: Det är bara att bryta ihop och gå vidare.

Eric Roos har efter avslutade studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm fortsatt sina sångstudier för Professor Rudolf Piernay i London.Under 2008-09 var han anställd vid Folkoperan i Stockholm och medverkade där i urpremiären på Anders Nilssons uppmärksammade opera Zarah samt Friskytten. Sedan hösten 2009 är han anställd vid Malmö Opera där han medverkade som korist i La Traviata,Dead Man Walking och oo.oo — en nattlig odyssé samt som präst i Jesus Christ Super-star och Alidoro i Askungen.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Madama ButterflyL´UfficialeMalmö Opera6.12.2012
Madama ButterflyL´UfficialeMalmö Opera13.12.2012
AskungenAlidoroMalmö Opera18.9.2009
CarmenEn försäljareMalmö Opera11.2.2012
CarmenEn försäljareMalmö Opera28.2.2012
CarmenEn försäljareMalmö Opera6.3.2012
RigolettoSparafucileSkånska Operan8.7.2012
TrollflöjtenDansande slavMalmö Opera16.3.2013
TrollflöjtenDansande slavMalmö Opera21.5.2013

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera