Eric Westanskog baryton i fria grupper i Stockholm

Eric Westanskog - baryton Eric Westanskog - baryton

Eric är född 1979 i Stockholm och är medlem i kören, där han också haft en del solistuppdrag, t ex Portvakten i Trollkarlen från Oz (Impellizzeri). Han har varit sångsolist på konserter med slavisk och fransk operarepertoar. Erik har medverkat som korist och sångare i mindre roller i Opera Viva, Opera Vox och Opera Reflex. Han studerar sång för lan Power.

Eric Westanskog baryton i fria grupper i Stockholm

Han bedriver omfattande verksamhet som körsångare,solosångare och vid behov även körledare – då med focus på klangbildning. Eric har sjungit en mängd mindre roller som basbaryton; Buoso Donati i Gianni Schicchi (Puccini) med Opera Vox, Portvakten i Trollkarlen från Oz (Impellizzeri) med SödertäljeOperan, Balthazaar i Amahl och nattgästerna (Menotti) i Högalidskyrkan, Riff i West Side Story (Bernstein) på Åsö gymnasium, m fl.

Som tenor har Eric huvudsakligen sjungit konserter, t ex operacaféer med slavisk resp fransk repertoar, men även de mindre rollerna Wagner och Nereus (Mefistofeles) vid SödertäljeOperan.

Erics första solistuppdrag i en bärande roll var som Belcore i Opera Vivas uppsättning av Kärleksdrycken 2009. Eric har i år haft hand om körens instudering av Ernani.

Eric jobbbar på SL Center och har två gånger blivit tvåa i Bussförar-SM; 2005 & 2008, enda deltagare någonsin med två pallplatser.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
ErnaniJagoSödertäljeOperan24.11.2010

Läs mer