Ett besök i landet Anfasia – anfasisk underhållning

Anfasia lajvopera med Operation Opera
anfasia
Ett besök i landet Anfasia – anfasisk underhållning

Ett besök i landet Anfasia – anfasisk underhållning

I lördags fick jag vara med om en musikdramatisk upplevelse nämligen Anfasisk underhållning dvs underhållning som erbjuds intresserade vid ett besök i landet Anfasia.

Arrangemanget ingick i Scenisk konstmusikfestivalen ”Det Scenaste” som arrangerades av C – Y contempary mellan den 19-20 april i Mazetti-huset på Bergsgatan här i Malmö.

För själva föreställningen svarade nyoperakompaniet Operation Opera en fri grupp som har sitt säte i södra Sverige med utgångspunkt från Halmstad.

Det var aldrig någon tvekan om att jag skulle se föreställningen, men jag var ytterst tveksam till om jag förstod meningen med arrangemanget . När jag väl kom till platsen för föreställningen så förstod jag genast vad jag skulle få vara med och innebörden av begreppet lajvopera, eller rollspel stod fullständigt klart.

Vi hälsades välkomna av ett par sångare och småningom blev vi indelade i olika grupper och några fick då speciella  uppgifter. Själv blev jag tilldelad typ trivselvärd, efter att ha fyllt i ett frågeformulär.

Introduktionen inför föreställningen tog c:a en timme och en del hade säkert mycket roligt åt dessa förberedelser och introduktion, men först efter att ha upplevt föreställningen förstod jag helt och fullt vad allt detta handlade om.

I förhandsinformationen stod det att deltagande i det som man kallade work-shops var helt frivilligt,men av detta märktes inte mycket under förberedelserna. Tvärtom. Jag ingick i en grupp där vi fick besked om att vi inte hade klarat av övningarna, men efter att jag hade skrivit till en rad så blev vi båda godkända.

Det är alltid roligt att vara med om nya saker och få sina musikaliska vyer  utökade, men frågan är om detta är något som jag kommer att göra om. Det beror i huvudsak på att vi var med som medagerande och det innebar att vi fick stå upp eller passera gående olika stationer och det kändes mycket jobbigt för min gamla rygg.

Musiken var nog inte heller riktigt i min smak, men behållningen var att sångarna sjöng alldeles utmärkt och de verkade att trivas väl med sin insats.

Kvällens upplevelser innebar också att jag numera är fullt införstådd med begreppet lajvopera eller rollspel, men så här i efterhand känns det inte riktigt som “my cup of tea ” om uttrycket tillåts.

Läs mer om Anfasia

Produktionsteam 

Musik

Mattias Petersson

Regi

David Hornwall

Koncept

Hedvig Jalhed

Medverkande

Agnes Wästfelt (Sköterskan)
Karin Andersson (Översten)
Hedvig Jalhed (Margreth)
John Kinell (Johan)
David Hornwall (Receptionisten)
Mattias Petersson (liveelektronik)
Pascal Jardry (gitarr)
John Viklund (gitarr)

Scenografi

Mattias Rylander

Related posts

Kommentera