Folkoperan streamar Tristan och Isolde 24-27.11

Folkoperan streamar Tristan och Isolde 24-27.11 Foto: AORTA.

Folkoperan streamar Tristan och Isolde 24-27.11

Kära kunder! Vi har stött på problem och kommer att avvakta med försäljningen av biljetter till den digitala visningen till nästa vecka. Ursäkta och tack för ditt tålamod!

DIGITAL VISNING

Många fick aldrig tillfälle att se vår fina Tristan och Isolde under hösten. Därför erbjuder vi nu möjligheten att ta del av en digital visning under perioden fredagen den 27 november kl 14 till och med söndagen den 29 november kl 23. Boka din plats för hundralappen senast torsdagen den 26 november. Antalet platser är begränsat. Först till kvarn!

VILL DU TA DEL AV VÅRT EXTRAMATERIAL?

GÖR SÅ HÄR FÖR ATT TA DEL AV VISNINGEN

  1. Köp din streamingbiljett via Folkoperans vanliga internetbokning här från och med vecka 47, senast torsdagen den 26 november.
  2. Fredagen den 27 november kl 12.00 får du ett mejl med ett lösenord.
  3. Fyll i lösenordet i streamingrutan under Streama föreställningen här! nedan, klicka sedan på Watch Video.
  4. Klart! Nu kan du se föreställningen digitalt via din dator, iPad eller mobil.
  5. Klicka på symbolen (som liknar en ram) längst ner i högra hörnet i filmrutan, för att se föreställningen i fullskärmsläge.​

STREAMA FÖRESTÄLLNINGEN HÄR!

Visningen är tillgänglig:

  • Från och med fredagen den 27 november kl 14.
  • Till och med söndagen den 29 november kl 23.
    Obs! För att hinna ta del av hela föreställningen med utrymme för pauser, rekommenderas att börja senast kl 19 på söndagen!

Fyll i lösenordet som har skickats till dig via mejl, för att ta del av streamingen. Lösenordet fungerar endast under visningsperioden ovan.

VANLIGA FRÅGOR OM STREAMING

Här får du svar på vanliga frågor om streaming, och en film som du kan använda för att testa din utrusning hemma. 

OM FÖRESTÄLLNINGEN TRISTAN OCH ISOLDE

»…hypnotiskt fascinerande föreställning.« /Expressen
»…en imponerande fullskalig Wagneropera!« /SvD
»… spektakulär, tankeväckande och ibland irriterande.« /SVT Kulturnyheterna

Det berömda Tristan-ackordet i början av Tristan och Isolde inleder operan och dess oändliga vågor skapar en pendelrörelse mellan ljus och mörker, ideal och verklighet och inte minst mellan kärleken och döden. Kärleken blir till drog och längtan efter det fullständiga närmar sig längtan efter det totalitära. Det är en kärlekshistoria som värker fram i ett intensivt kammarspel där stegringen når sin absoluta klimax först i operans sista ögonblick.

”…Eftersom jag nu i livet aldrig har åtnjutit den verkliga kärlekslyckan, så vill jag ändå skapa ett monument över denna den skönaste av alla drömmar, i vilken denna kärlek från början till slutet en gång skall kunna mätta sin hunger…” skrev Richard Wagner i ett brev till vännen Franz Liszt.

Detta tar regissören Linus Tunström med sig i sin läsning av Tristan och Isolde. Här möter vi den åldrande konstnären som iscensätter den totala kärleksupplevelsen han själv aldrig fått uppleva; en kärlekshistoria som bryter upp en trivial vardag till ett tillstånd där själva jaget upplöses. Han sätter i rullning ett experiment vars krafter inte går att kontrollera och manar fram ett ungt kärlekspar beredda att gå upp i kärleken så till den grad att de kanske förintas.

Folkoperans intima operasalong tillåter att ung kärlek gestaltas med unga sångare i rollerna. Annelies Van Parys orkesterarrangemang förtätar dramat genom en förkortning av verket till en speltid på ca 3 timmar utan paus. En föreställning du med andra ord hinner se även en vardagskväll.

Läs mer

Folkoperan

Om Richard Wagner

Synopsis Tristan och Isolde