Från West End till  Stora Teatern i Göteborg

Från West End till  Stora Teatern i Göteborg

Han har gjort över tusen föreställningar som The Phantom på West End Theatre i London. Den 30 september kommer Mike Sterling till Stora Teatern i Göteborg som en av tenorerna i brittisk-svenska tenorensemblen TENORI.

Mike Sterling har tidigare ingått i TENORIs ensemble i England men det är första gången som han nu framträder i Sverige. En intressant bakgrundshistoria är att det var Mike som Carola Häggkvist spelade mot när hon fick möjlighet att hoppa in i rollen som Fantine i Les Misérables på West End 2002, vilket gör det extra passande att Mike kommer att framföra en låt tillsammans med musikalartisten och Carola-imitatören Anna Werner (främst känd från TV-programmet Lotta på Liseberg). “från West End till Göteborg” innebär också ett musikaliskt möte med stjärnsaxofonisten Johan Stengård som kommer att leda the TENORI Live Band. Konserten, som kommer att innehålla tenor-hits ur musikal, opera och filmmusik, blir starten på en miniturné runt om i Sverige.

TENORI grundades 2003 i London av den engelske tenoren Alexander Grove och har genom åren innehållit flera av Storbritanniens mest framträdande tenorer inom både opera och musikal. TENORIs medlemmar har uppträtt över hela världen och som ensemble har TENORI framträtt på bl a Codogan Hall i London, Aurora Opera House på Malta, Virgin Corporate, Mustique island och the Royal Hall Harrogate.

Idag driver Alexander TENORI tillsammans med den svenske tenoren Kalle Leander och ensemblen har sin bas i både London och Göteborg.

Mike Sterling är en mycket eftertraktad artist med över 30 års erfarenhet som omfattar West End Theater, TV, radio, den klassiska scenen och skivinspelningar, och är just nu aktuell i rollen som Péron i Evita på turné över hela Storbritannien. Han har arbetat tillsammans med många superstjärnor i olika TV-program och brittiska turnéer, bland annat Dame Shirley Bassey, Barry Manilow, Michael Ball och Engelbert Humperdinck. Han har spelat över hela världen med många ledande orkestrar. Mike har dykt upp på TV i stor utsträckning, inklusive som frontfigur för sin egen serie, MIKE STERLING’S MUSIC FORUM, för Border Television och släppt flera soloalbum. Hans skildring av rollerna som The Phantom i PHANTOM OF THE OPERA och Jean Valjean i LES MISÉRABLES på West End Theatre i London har förtjänat honom internationellt renommé.

Johan Stengård är sedan 20 år en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumentalsolister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa och USA. Ett tjugotal solo CD album, medverkat i flertalet TVshows, spelat med många av de stora nationella och internationella artisterna som Michael Bolton, ABBA, Celine Dion, Tomas Ledin, Jan Malmsjö, Eartha Kitt, Nelson Riddle, Harry Belafonte, Lena Horne, Tommy Steele, Sammy Davis J:r m.fl. De senaste åren har kungen och drottningen valt Johan att framträda vid flera officiella statsbesök utomlands. Johan
blev även inbjuden av den Thailändska regeringen att framträda vid ”Thai Official One Year Tsunami Cermony”.

Anna Werner är utbildad musikalartist på Balettakademin i Göteborg och har medverkat i uppsättningar som Fame The Musical på Oscarsteatern i Stockholm och Slagthuset i Malmö, Skönheten och Odjuret, Cats, My Fair Lady och Göteborgsoperans uppsättning av Trollflöjten. 2013-2014 medverkade Anna Werner vid Göta Lejons uppsättning av Priscilla the Dessert Queen som en av dom 3 divorna tillsammans med Pernilla Wahlgren och Lisa Stadell. Anna har också turnerat i Sverige och internationellt som sångerska med gruppen Showtime. Anna har fått uppmärksamhet kring sina träffsäkra imitationer av Carola Häggkvist och många känner säkert igen henne från TV-programmet ”Lotta på Liseberg”.

Related posts