Fredrik Annby regissör som arbetat med Göran Järvefelt

Fredrik Annby regissör som arbetat med Göran Järvefelt

Fredrik Annby regissör som arbetat med Göran Järvefelt. Han är uppvuxen i Stockholm. Han har läst musik- och teatervetenskap vid Stockholms Universitet och gick Operahögskolans regiutbildning för professor Folke Abenius 1991-93. Som regiassistent arbetade han på Drottningholms Slottsteater med Harald Clemen i Mozarts Enleveringen ur seraljen samt med Göran Järvefelt i Mozarts Trollflöjten, La Finta Giardinera och Glucks Ifigenia på Aulis.

På GöteborgsOperan arbetade han med Otto Schenk i J. Strauss Läderlappen och auskulterade på Komische Oper i Berlin, då Harry Kupfer regisserade Händels Julius Caesar.

Som regissör debuterade han med Glucks Orfeus och Euridike på Medelhavsmuséet i Stockholm 1991. Vidare har han bl a regisserat Monteverdis Poppeas kröning, Mozarts Titus Mildhet på Folkoperan, Rossinis Askungen. Puccinis Bohème och Janaceks Jenufa (båda på Musikteatern i Värmland, Mozarts Così fan tutte (Drottningholms Slottsteater)  Ödets Makt på SödertäljeOperan,  Rossinis Barberaren i Sevilla på Theater Lüneburg i Tyskland och senast Norma på Kungliga Operan säsongen 2010-11  .

 

 

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts