Gary Lehman amerikanskfödd tenor

Gary Lehman amerikanskfödd tenor

Gary Lehman, tenor,født i Ohio, U.SA, er utdannet ved Dana School of Music ved:Youngstown State University, Indiana University og ved Lyric Opera of Chicago, der han også som medlem av deres Lyric Opera Center for American Artists har deltatt på ca 90 produksjoner.

På god vei til en internatisjonal karriere som baryton vekslet Gary Lehman til helte-tenorfaget med titterollen i Wagners Parsifal ved Los-Angeles-operaen som første forsøk. Dette var for knapt tre år siden og allerede nå er han etableret som en av de førende tenorer i verden i dette faget. I tillegg til Parsifal synger han roller som Tristan, Siegmund (Valkyrien),Samson i (Samson & Delila) Erik, (Den flygande hollender), Tannhäuser og Fidelio ved bl.a. Metropolitan Opera i New York, operaen i Leipzig, Festspillene i Baden-Baden og i S:t Petersburg. Senere i denne saesongen fölger hans förste Alwa i Alban Bergs Lulu ved Metropolitan og hösten 2010 hans förste Siegfried samme sted.

Titelrollen i Peter Grimes synger han i Düsseldorf og en rekke engasjmenter ved de mest prestisjetunge operascener er forlangst undertegnet.

Også på vår scene vil Gary Lehman vaere å höre i sitt kjernefag i fremtidige sesonger. Gary Lehman gjester Nasjonaloperaen för förste gang.

Läs mer

Wikipedia about Gary Lehman

Gary Lehman´s web-site

OPERA NEWS about Gary Lehman

Wagnerian about Gary Lehman

 

 

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera