Gesualdo – Shadows – verdenspremiere i Naestved

Gert Henning Jensen med ensemble – foto Eva Sommestad Holten

Gesualdo – Shadows – verdenspremiere i Naestved

Operafilmen Gesualdo · Shadows af Bo Holten har verdenspremiere i Næstved Bio den 15. august kl. 20.00 

Bo Holtens fascination af den italienske prins og komponist Carlo Gesualdo har manifesteret sig i en moderne barokopera, som nu udkommer på DVD.

Dirigent og komponist Bo Holten har længe været fascineret af Carlo Gesualdo – en italiensk prins og en af de mest ekstreme komponister fra senrenæssancen, hvis dramatiske liv og bitre skæbne udgør plottet i hans og librettist Eva Sommestad Holtens ‘moderne barokopera’ Gesualdo · Shadows, som udkommer på DVD den 17. august.

Ekstrem renæssancekomponist væves ind i nutiden

Med sin status af fyrste kunne Carlo Gesualdo tillade sig at komponere præcis som det passede ham, hvilket gav hans musik et vildere ansigt end samtidens. Gesualdo var en neurotisk, eksperimenterende og ‘moderne’ person, som i øvrigt tog livet af sin utro kone og hendes elsker. Hans dramatiske liv og grumme skæbne er dybt forbundet med den farverige, splittede og dybt fortvivlede musik, han producerede.

I Gesualdo · Shadows følges den ekstreme renæssancekomponist fra en passioneret ungdom til en alderdom præget af mystik, vold og melankoli, lukket inde i sit eget fyrsteslot på toppen af bjerget i byen Gesualdo i Syditalien. Gesualdos egne madrigaler væves ind i Holtens kompositioner i et møde mellem smerte og skønhed.

Liveoptagelser fra Den Fynske Opera

Operafilmen er baseret på liveoptagelser fra Den Fynske Opera, hvor Gesualdo · Shadows var programsat i 2016 med et stjernespækket hold af solister og de to internationalt anerkendte ensembler Musica Ficta og Concerto Copenhagen. Rollelisten tæller bl.a. Gert Henning-Jensen, Tor Lind og Hanna Kappelin, og forestillingen instrueredes af den italienske koreograf Deda Cristina Colonna

Verdenspremiere på Næstved Early Music Festival

Operaen udkommer på DVD på Dacapo Records den 17. august, men allerede den 15. august kan den opleves på stort lærred når Bio Næstved og Næstved Early Music Festival viser verdenspremieren på operafilmen. Forinden kan Bo Holten, Eva Sommestad Holten og Deda Cristina Colonna opleves i en artist talk med Karin Fich.

DVD’en udkommer den 17. august

Premierevisning i Næstved Bio den 15. august kl. 20.00

Bo Holten, komponist & dirigent
Eva Sommestad Holten, libretto
Deda Cristina Colonna, instruktør

Musica Ficta
Concerto Copenhagen

1 time 54 minutter
DVD 2.110428

Bo Holten

Bo Holten (f. 1948) er lige anerkendt som dirigent og komponist. Han stiftede i 1979 Ars Nova Copenhagen, som han dirigerede frem til 1996, hvor han dannede vokalensemblet Musica Ficta for hvem han er dirigent, komponist og kunstnerisk leder. Som komponist står Bo Holten bag syv operaer, fem solokoncerter, to symfonier, orkesterværker og kammermusik, filmmusik samt ca. 35 værker for kor.

Läs mer

Om Bo Holten på Da Capo hemsida här

Operalogg om Bo Holten här

Related posts