Glad påsk i corona-tider önskar Operalogg

Upplevda föreställningar 1959- 1965 2006 -

Operahus över hela världen har stängt ner sina offentliga föreställningar. Sommarens operafestivaler ställs in på löpande band framförallt gäller det festivaler som ligger tidigt i sommarsäsongen. Tydligast gäller detta i England där det egentligen bara är Glyndebourne som har skjutit på säsongen. De flesta festivalerna är inställda eller skjuts fram till 2021. I Sverige har flera föreställningar ställts in och skjuts till 2021 och det känns som flera avvaktar med beslut.

Glad påsk i corona-tider önskar Operalogg

Samtidigt har det nog aldrig funnits så många tillfällen att njuta av opera från operahus Europa runt. De flesta föreställningarna ligger kvar i 24 timmar och ersätts hela tiden av nya föreställningar. Föreställningarna från Metropolitan har jag ju redan recenserat och det är kanske inte heller särskilt  intressant att skriva om  föreställningar som ligger kvar under begränsad tid.

Det innebär att det tyvärr inte finns mycket att skriva om, men i dagsläget har jag inga planer på att lägga ned bloggen. I stället ägnar jag dagarna åt att rensa och uppdatera sidorna. Dessutom behöver jag SEO-anpassa sidorna, en uppgift som jag påbörjade vid årsskiftet.

Under några år medverkade jag i Sveriges största kulturblogg Kulturbloggen, men det slutade jag med efter säsongen 2013-14 för att helt satsa på Operalogg. Innan Kulturbloggen medverkade jag på Kulturspegeln och Teatermagasinet, men båda dessa är sedan länge nedlagda. Tyvärr är de inläggen inte tillgängliga, men det återstår ju en  hel del omdirigering av länkar som ligger kvar på Kulturbloggen som jag nu har tillfälle att ordna upp.

I dag är jag glad för att Kungliga Operan och GöteborgsOperan satsar på Operan Play respektive Hemmabion. I några dagar till kan du uppleva Aida på Operan Play och på Hemmabion ges Rangströms Kronbruden också kallad en svensk Jenufa.

Ett annat glädjeämne svarar OPERAVISION för och där ligger föreställningarna kvar under längre tid.Här kommer det att komma några inlägg då  och då.

Om du gillar Wagners musik kan du  följa Nibelungens ring från Opera North med bl a Lars Cleveman och Michael Weinius. Det är inspelningar från 2016 som nu har gjorts tillgängliga.

Varje förmiddag uppdaterar jag inlägget om operahus med gratis streaming, men också om inställda eller uppskjutna föreställningar i Skandinavien och övriga Europa.

GLAD PÅSK!

Mer att läsa