GO nominerad till Designpriset ännu en gång

GöteborgsOperan nominerad till Designpriset ännu en gång Fotograf Mats Bäcker

Foton på GöteborgsOperans sångare, musiker och dansare bland livgivande jord, mossa, slingrande rötter och blommor. Detta bildprojekt är nu nominerat till Svenska Designpriset 2020.

GO nominerad till Designpriset ännu en gång

Nomineringen gäller kategorin ”Bildkommunikation foto”. Bildserien består av foton på GöteborgsOperans artister; dansare, sångare och musiker i helt andra miljöer än på scenen. Serien är en del av ett långsiktigt bildprojekt där artisterna ”utsätts” för de fyra elementen och i de nominerade bilderna är temat jord – med ett starkt, spirande och stämningsfullt uttryck.
Fotona används i kommunikation kring spelåret och syns framför allt i säsongsprogrammet för 2020/2021.

Bakom idéarbetet står GöteborgsOperans AD/formgivare Camilla Simonson, copywriter/biträdande kommunikationschef Carin Arell och fotograf Mats Bäcker. Bildbearbetningen är gjord av konstnären Muhammad Ali. Anna Carlberg står för mask- och kostymdesign och projektledare är Charlotte Ljungman.

De senaste åren har GöteborgsOperan kammat hem en rad prestigefyllda priser, bland annat två guld i Svenska Designpriset (varav ett Juryns pris) 2017 och året därpå ytterligare ett guld för Jesper Walderstens uppmärksammade affischserie “Nibelungens ring”. 2019 vann GöteborgsOperan Publishingpriset (guld) för säsongsprogrammet.

Att vara nominerad ger energi och ett ännu större mod att vidareutveckla vårt interna, kreativa arbete. Det är återigen ett enastående och utmanande arbete som ligger bakom årets nominerade bilder. Vi är oerhört stolta, säger GöteborgsOperans kommunikationschef Lena Jaksch.

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation vars målsättning är att främja och utveckla svensk grafisk design. Vinnarna, som utses genom röstning, presenteras den 12 november på Berns i Stockholm. Röstningen pågår till och med 20 september.

Läs mer

Här visas bilderna som nominerats
Mer om Svenska Designpriset här
GöteborgsOperan