GöteborgsOperan allt inställt t o m 19.1

GöteborgsOperan allt inställt t o m 19.1 Fotot:I ngmar Jernberg

GöteborgsOperan har inställt allt och minimerar närvaron i huset i en vecka, på grund av konstaterade fall av covid-19. Åtgärden sker i förebyggande syfte för att förhindra smittspridning.

GöteborgsOperan allt inställt t o m 19.1

Fem föreställningar ställs in på grund av ett antal konstaterade fall av covid-19 kopplade till föreställningarna den kommande veckan: Kärlek skonar ingen 12, 14, 15, 16 och 19/1 Samtliga biljettköpare kommer att kontaktas.
Förhoppningen är att kunna återgå till ordinarie verksamhet med föreställningar från och med den 21 januari.

Vi kontaktar all publik som har köpt biljett till de berörda föreställningarna via e-post och/eller sms. I mejlet finns information om vad som gäller med återbetalning, byte etc. Vi ber er att invänta detta mejl. Obs, biljettkassan är stängd för fysiska besök till och med måndag den 17:e januari.

Du som har bokat bord och/eller pausförtäring i restaurang, café eller Operabaren blir automatiskt avbokad och behöver inte kontakta oss angående detta.

Vi beklagar djupt det inträffade och ber om er förståelse i denna situation.

VD har ordet

Vi är en stor organisation och har förstås haft enskilda fall tidigare. Hittills har vi kunnat genomföra alla höstens och vinterns föreställningar. Men när vi nu ser fall som kan vara kopplade till varandra, har vi tagit det här beslutet som en säkerhetsåtgärd för att invänta testresultat och förhindra smittspridning, säger Christina Björklund, vd på GöteborgsOperan.

I förebyggande syfte minimeras samtidigt närvaron i huset. Enbart medarbetare som absolut måste arbeta på plats fysiskt gör så, övriga uppmanas att jobba hemifrån. Förhoppningen är att kunna återgå till ordinarie föreställningsverksamhet från och med den 21 januari.

Läs mer

Operalogg