GöteborgsOperan förlänger publik stängning till 30 juni

GöteborgsOperan förlänger publik stängning till 30 juni

GöteborgsOperan förlänger publik stängning till 30 juni

Den pågående pandemin påverkar oss alla. För oss på GöteborgsOperan innebär det inte bara tomma salonger, utan också ett förändrat arbete på och bakom scenen.

I den extrema situation som hela vårt samhälle fortsatt befinner sig i arbetar vi med att förbereda och säkra vår kommande säsong, hösten 2021 och våren 2022. Att säga att vi längtar efter att få öppna våra dörrar och mötas igen är en uttjatad underdrift. Vi vet att vår publik längtar. Vi på GöteborgsOperan längtar. Jag tror att när vi kan ses igen, så kommer vi aldrig mer att ta för givet vad det betyder för oss människor att få dela samma rum, tid och upplevelse, säger vd Christina Björklund.

Beslutet innebär att alla återstående uppsättningar denna säsong (våren 2021) ställs in eller skjuts på framtiden; på GöteborgsOperan, i Skövde och på turné. Om smittläget förbättras och publikreglerna ändras kommer GöteborgsOperan att ta emot fysisk publik i anpassade grupper för det som är genomförbart, exempelvis konserter i mindre format.

Men huset är inte tyst och stilla, även om verksamheten ser annorlunda ut:
GöteborgsOperan fortsätter att göra restriktionsanpassad, streamad scenkonst under tiden. Lilla scenen är numera en filmstudio för inspelningar och liveframträdanden, som kan ses kostnadsfritt på gofilm.se. Just nu sänder vi operan Siegfried – tredje delen i Wagners Nibelungens ring, som filmades på Stora scenen i höstas.

På torsdagskvällar sänds På parkett och på lördagar ges kammarkonserter. Sångare, musiker och dansare har gjort egna Känslogram – kärlek, tröst, hopp, styrka och glädje som vår publik via oss kan skicka vidare ut i världen.

Vår musikaliska pratshow Spotlight rullar vidare och just nu spelar vi in och sänder One on one – där en ensam dansare möter en åskådare i totalt 31 olika korta filmer som sänds löpande under våren. ”Vilken pärla.”…”Skimrande möten mellan åskådare och dans.”…”’One on one’ sätter fingret på vad vi längtar efter i pandemins tid.” (GP)

 

Operahusets restaurang, kaféer och barer är fortsatt stängda. Inga biljettköpare drabbas av beslutet då vårens biljetter inte släppts.

Läs mer

GöteborgsOperan