GöteborgsOperan på Scensommar i Lidköping

GöteborgsOperan på Scensommar i Lidköping

Dina-scenen i Stadsträdgården 15 augusti

GöteborgsOperan inleder Scensommar med solisterna Mia Karlsson, Frida Engström, Ann-Kristin Jones och Mats Persson, som kommer att bjuda på operapärlor och smakprov ur den nya säsongen direkt från Dina-scenen i Stadsträdgården onsdagen 15 augusti.

Solisterna kommer att ackompanjeras på piano av biträdande chef Opera/Drama Anders Ottosson .

Göran Gademan,  GöteborgsOperans dramaturg, (känd från Kulturfrågan Kontrapunkt i SVT) guidar genom kvällens program på Dina-scenen i Stadsträdgården.

Det var många år sedan GöteborgsOperan var i Lidköping och vi är glada att åter få se dem på vår fina utescen i Stadsträdgården. Med GöteborgsOperans framträdande får vi ett brett program med många olika genrer under årets Scensommar, säger Helene Wellner kultursekreterare.

Scensommar är finalhelgen av Lidköpings tio veckors långa sommarprogram från Dina-scenen i Stadsträdgården. I år förlängs avslutningshelgen till fyra dagar fyllda med musik och underhållning.

Lidköping – en välkomnande och hållbar kommun

Lidköpings kommun har cirka 39 000 invånare och ligger vid kusten till Sveriges största insjö Vänern. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Här, mitt emellan skärgård och landsbygd, lever alla nära vardagen och nära varandra. Samtidigt finns det gott om rum för människor och företag att växa. Livskvalitet och framåtanda mixas med ett hållbart tänkande, en välmående kommun och bästa tänkbara medborgarservice.

Related posts