GöteborgsOperan streamar på HemmaOperan

Din Guide till operahus gratis streaming 2020

Coronaviruset har tillfälligt stoppat GöteborgsOperans föreställningar. Och när publiken inte kan komma till Operan, då får scenkonsten upplevas hemma istället. I digitala opera-huset HemmaOperan presenteras nyproducerade föreställningar, tidigare uppsättningar och glimtar bakom kulisserna.

GöteborgsOperan streamar på HemmaOperan

Livet är oftast bättre live. Men när artister och publik inte kan mötas som vanligt krävs andra lösningar.
HemmaOperan är en samlingsplats för den som vill uppleva opera, dans, musikal och konsert hemifrån, i väntan på att husets publika verksamhet återupptas.

Här presenteras nyproducerade föreställningar med GöteborgsOperans sångare, musiker och dansare, och ett urval tidigare uppsättningar. Men också poddar, intervjuporträtt, uppsättningsklipp och nystartade vloggen Bakom kulisserna –där musikalartisterna Tobias Ahlsell, David Lundqvist och Anders Wängdahl visar det som, trots allt, händer på GöteborgsOperan.
För även om föreställningarna är inställda pågår arbetet i huset (nästan) som vanligt.

Här finns HemmaOperan
Varje vecka publiceras nytt material. Kostnadsfritt. Spelplanen för första veckan nedan

FÖRESTÄLLNINGAR

Lördag 28 mars

Foajékonsert: Violinsonat nr. 1 av Bohuslav Martinů
Med Helga Hencz (violin) och Karin Holm (piano).

Söndag, 29 mars

Fritiofs saga – opera som konsert
Opera av Elfrida Andrée med libretto av Selma Lagerlöf. Texten bygger på Esaias Tegnérs epos Frithiofs saga. I den fornnordiska kärlekshistorien möter vi vikingahjälten Fritiof den djärve (Markus Pettersson) och konungadottern Ingeborg (Julia Sporsén), vars relation leder till politiska strider, gudsvrede, förvisning och försoning. Dirigent: Marit Strindlund.

Mer att läsa