La fanciulla del West – guldet blev till sand?

La fanciulla del West guldet blev till sand?
La fanciulla del West guldet blev till sand?

La fanciulla del West guldet blev till sand?

I söndagskväll var jag iväg och hörde och såg Malmö-operans uppsättning av Flickan från Västern eller La fianculla del West, av Giacomo Puccini. Efter att ha läst Carlhåkan Larséns recension i Sydsvenska var det med full spänning och förväntan. Under årens lopp har jag ju sett hört åtskilliga verk av Puccini, men aldrig La fianculla del West. För att förbereda mig inför kvällen hade jag lyssnat in Covent Gardens Operans inspelning från 1978 med Placido Domingo, Carol Neblett och Sherril Milnes.

Det går ju naturligtvis inte alls att jämföra, kanske, men musiken är ju densamma. Jag tyckte att orkestern gjorde ett utmärkt jobb och det gäller även övriga medverkande ingen nämnd ingen glömd.Däremot kan jag nog dela recensentens uppfattning både vad det gäller scenografi och regi.Att handlingen är tramsig kan ju gälla i stort sett alla operor, men jag anser ändå att musiken speglar handlingen på ett bra sätt.

Och musiken tycker jag är helt underbar även om det saknas kända arior, med ett undantag och tyvärr blev den kända arian inte att betrakta som en helt fristående aria.

Om du tycker om opera och särskilt Puccini så missa inte chansen att se föreställningen nu det lär nog dröja innan du får möjlighet att se La fianculla del West igen åtminstone i vår del av landet.
Beställ biljetter

Related posts

Kommentera