Gustav Ågren tenor utbildad på HSM i Göteborg

Gustav Ågren tenor utbildad på HSM i Göteborg

Gustav Ågren tenor utbildad på HSM i Göteborg

Gustav är född och uppvuxen i Stockholm och gick Kulturamas klassiska sånglinje 2006-2007 och Birkagårdens Folkhögskola mellan 2007 -2009 och har examen från Högskolan för scen och musik i Göteborg  2012.

Han har arbetat med dirigenter som Tobias Ringborg, Kjell Ingebretsen, Andreas Hansson och Marit Strindlund och regissörer som Mira Bartov, Staffan Aspegren och Mattias Ermedahl.

Gustavs repertoar sträcker sig från barock till nyskriven musikdramatik, senast med Thomas Jennefelts och Magnus Florins opera Hos Oss som spelades i både Stockholm och Berlin.

2010 medverkade Gustav vid inspelningen av Jacobo Foronis opera Cristina Regina di Svezia som gavs ut av Sterling Records.

SmålandsOperan

Don Ottavio i SmålandsOperans version av W A Mozart´s Don Giovanni, 2015

Gustav är född och uppvuxen i Stockholm och gick ut operaprgrammet på Högskolan för Scen och Musik 2012. Han har arbetat med dirigenter som Tobias Ringborg, Kjell Ingebretsen, Andreas Hansson och Marit Strindlund och regissörer som Mira Bartov, Staffan Aspegren och Mattias Ermedahl. Gustavs repertoar sträcker sig från barock till nyskriven musikdramatik, senast med Thomas Jennefelts och Magnus Florins opera Hos Oss som spelades i både Stockholm och Berlin. 2010 medverkade Gustav vid inspelningen av Jacobo Foronis opera Cristina Regina di Svezia som gavs ut av Sterling Records.

Ett musikaliskt minne: Edita Gruberova som Lucia på Wiener Staatsoper. Fulländat!

En småländsk förebild: Tommy Svensson. Kombinationen fotboll, Karin Boye och VM-brons är svårslagen.

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Figaros bröllopDon CurzioFolkoperan15.3.2011
Don GiovanniDon OttavioSmålandsOperan26.7.2015

Läs mer

Web – site

Folkoperan om Gustav Ågren

SmålandsOperan om Gustav Ågren

 

 

 

 

 

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

2 thoughts on “Gustav Ågren tenor utbildad på HSM i Göteborg

 1. Sigrid Wallmark

  Skrivet på förekommen anledning:

  Folk med musikkarriärambitioner i kulturkulturbranschen bör vackert undvika slentriantilltalet “HEJ, FÖRNAMN!” i tjänstemejl el. motsv. vid biljettbokning, konsertförfrågningar etc. – när dom INTE PÅ MINSTA VIS KÄNNER eller är personligt bekanta med folk.

  Kultur- och musikintresserade skattebetalare tillika röstberättigade medborgare har precis som offentliga personer och artistnamn rätt till både förnamn och efternamn i riktad skrivelse. Se där skiljer sig tilltalet från våra vanligaste myndigheter.

  Greppet “HEJ, FÖRNAMN!” luktar publikförakt och skadar definitivt allmän inställning (läs: undertecknads inställning) till Kulturkulturen. En sådan kulturkultur torde själv bestrida utbildning och övriga omkostnader rättare sagt helt förlita sig på privata välgörare och konsekvent välja privata fora. Och tilltalet “HEJ, FÖRNAMN!” uttrycker aningslöst omedvetet publikförakt. Men man vill kanske framstå som GEMEN, litet välvillig så där.

  Den så kallade masskulturen/trivialkulturen skulle närmast rasa som ett korthus om den visade med hur enkla medel den duperar en publik. Men kvalitet – var den än finns – rasar aldrig som ett korthus och lyser alltid igenom.

  Tilltalet “HEJ, FÖRNAMN!” har jag mött från väl fjorton av tio statliga/offentliga verksamheter och som är närmast hjälplösa utan bidrag och anslag från kulturdepartment; såväl privata som enskilda och allmänna fonder och stiftelser.

  När jag senast markerat ogillande av tilltalet blev reaktionen ett hysteriskt panikslaget (lugnande?) ‘Bästa’. etc. Som om den okända avsändaren var en 83-årig östermalmskärring –
  fråga Gustav Å.!

  Min kulturbenägenhet har något svalnat de senaste åren, och tänk: jag tycker att denna enkla skrivelse I SAK är värd att nå en högre instans och mottagare än er.

  Den 23 maj 2013,
  Sigrid Wallmark

  1. Hej Sigrid Wallmark!
   Jag förstår inte varför du skriver detta inlägg och inte heller sammanhanget, men det kan du säkert förklara för mig.

   Med vänlig hälsning
   Mogens H Andersson

Comments are closed.