Hallvar Djupvik norsk tenor

Hallvar Djupvik norsk tenor

Hallvar Djupvik (f. 1985) er frå Tomrefjord i Møre og Romsdal, og er utdanna fra konservatoriet i Kristiansand og Operaakademiet i København. Hallvar Djupvik norsk tenor

Han har delteke som aktør innanfor forskjellige musikalske genrar dei siste åra, med hovudvekt på klassisk musikk og opera. Hallvard har vore solist med repertoir frå forskjellige delar av operalitteraturen i konsertsamanheng, samt at han har vore med på operaframsyningar og oppføringar av kyrkje- og kammermusikalske verk. Hallvar har også vore tilknytta koret til Den Norske Opera og Ballett. I 2007 vart han tildelt Sparebanken Møre sitt Gnist-stipend og Romsdals Fellesbank sitt Tæl-stipend. Han fekk 3. pris i ”Unge talenter på Sørlandet” i 2008 og vart med dette beste songar i konkurransen.

Hallvar Djupvik var sesongen 12/13 tilknyttet Nasjonaloperaen som solistpraktikant, hvor han sang roller som Beppe i Cavalleria rusticana, Dr. Blind i Flaggermusen, Daniel i Robin Hood og 2. jøde i Salome. Han har sin bakgrunn fra musikkonservatoriet i Kristiansand og Operaakademiet i København og var fast ansatt i Operakoret fra 2007 til 2009. Han har vært solist med repertoar fra forskjellige deler av operalitteraturen i konsertsammenheng, samt at han har vært med på operaproduksjoner og oppføringer av kirke- og kammermusikalske verk. Han har mottatt en rekker stipend og priser, blant annet Shells musikkteaterstipend i 2010.

Tidligere opptredner

  • Cavalleria Rusticana/Pagliacci
  • 2. jøde i Salome
  • Daniel i Robin Hood
  • Teno

Upplevda föreställningar

OperaRollOperahusDatum
Romeo och JuliaBenvolioDen Kongelige Opera i Köpenhamn29.3.2011
La TraviataGastoneDen Kongelige Opera i Köpenhamn10.2.2012
Don GiovanniDon OttavioDKT Takkelloftet28.3.2012
Salome2:e judeNasjonaloperaen i Oslo30.5.2013

läs mer