Hege Höisaeter norsk mezzosopran

Hege Höisaeter norsk mezzosopran

En mezzosopran spiller ofte de onde, farlige eller forførende kvinnene. Siden ble engasjert som solist i Nasjonaloperaen i 2002 har hun gitt liv til flere av dem, som tittelrollen i Carmen, Herodias i Salome og Mescalina i Le grand macabre. “En ond og samtidig sprelsk vampyr med null fysiske hemninger”, slik beskrev Dagsavisen hennes versjon av den sistnevnte.

Hege Höisæter norsk mezzosopran

Samtidig er Høisæters repertoar bredt og inkluderer blant annet Ottavia i Poppeas kroning, Miss D i Miss D, Jocaste i Oedipus Rex, Waltraute i Götterdämmerung, Cornelia i Julius Cæsar og grevinne Geschwitz i Lulu. Hun har også bemerket seg i “bukseroller” som Prins Orlofsky i Flaggermusen og Sextus i Titus.

I tillegg til å fortolke klassiske verker, er Høisæter opptatt av å eksperimentere med musikkteatersjangeren og søke etter nye uttrykksformer. Samarbeidet med Oslo Sinfonietta på Scene 2 i februar 2014 var et viktig steg i den retningen. Vårt Lands anmelderbeskrev da hvordan Høisæter fremførte den italienske samtidskomponisten Salvatore Sciarrinos Infinito nero med “imponerende innlevelse og bærekraft”.

Til sammen røper Høisæters bidrag til Nasjonaloperaens historie en tolker av krevende roller innenfor et bredt spekter av stilarter – fra barokk via kjernerepertoar til urfremføringer.

Upplevda föreställningar

 

OperaRollOperahusDatum
Ariadne auf NaxosDryadeDNO Opera & Ballett25.3.2010
SalomeHerodiasDNO Opera & Ballett30.5.2013
Den stora makabernMescalinaDNO Opera & Ballett20.9.2013
Hoffmanns äventyrGiulettaDNO Opera & Ballett2.10.2014
Lady Macbeth fra MzenskAksinjaDNO Opera & Ballett4.10.2014
CarmenMercedesDNO Opera & Ballett7.3.2015
TrollflöjtenAndra DamenDNO Opera & Ballett28.11.2015
RhenguldetErdaGöteborgsOperan18.11.2018
ValkyrianSchwertleite, ErdaGöteborgsOperan1.12.2019

läs mer