Helena Holmberg mezzosopran född 1955

Helena Holmberg sopran 1955-

Helena Holmberg  debuterade 1978 på Stora Teatern i Göteborg som Franzi i operetten En valsdröm. Bland hennes större roller där var bl a Musetta i La Bohème, titelrollen i Tosca, Antonia i Hoffmanns äventyr, Tatjana i Eugen Onegin, titelrollen i Syster Angelica, Alice Ford i Falstaff och Lucy i Tolvskillingsoperan.

Helena Holmberg mezzosopran född 1955

Sin internationella debut gjorde hon 1983 på Deutsche Staatsoper i Berlin i titelrollen i Die Wundersame Schusterfrau och året efter sjöng hon Marie i Wozzeck på Leipzig-operan där hon liksom i Berlin, varit en återkommande gäst.
På GöteborgsOperan har Helena Holmberg sjungit titelrollen i Madama Butterfly, Tosca och Carmen (Lilla scenen), Rosalinda i Läderlappen, Lufthanna i äppelkriget, Delia i Resan till Reims, Flora i La Traviata, Venus i Tannhäuser, Santuzza i Cavalleria Rusticana, Häxa i Jan Sandströms Macbeth2, Moder Marie i Karmelitsystrarna, Amelia i Gustaf III, Maskeradbalen samt titelrollen i Sköna Helena och Liza i Spader Dam. Hon har också medverkat i flera konserter, som Bess i ett konsertant framförande av Gershwins Porgy och Bess.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Arabella Adelaide GöteborgsOperan 25.11.2006
Spader Dam Lisa GöteborgsOperan 10.10.2003
Faust Marthe GöteborgsOperan

Läs mer