Hoffmanns äventyr på Det Kongelige Teater Operaen i Köpenhamn – synopsis

Hoffmanns äventyr på Det Kongelige Teater Operaen i Köpenhamn - synopsis

Hoffmanns äventyr på Det Kongelige Teater Operaen i Köpenhamn – synopsis

Kompositör och librettister

Musik: Jacques Offenbach|  Text: Jules Barbier och Michel Carré efter tre berättelser av E.T.A.Hoffmann

Libretto

Här kan du hämta librettot till Hoffmanns äventyr på franska eller Libretto på franska DEUTSCH ESPANOL

Premiär

Uruppförande på Opéra Comique 10 februari 1881 i Paris.Sett föreställningen 7.11.2007 på Den Kongelige Opera i Köpenhamn

Prolog

Digteren Hoffmann er ulykkeligt forelsket i sangerinden Stella. Hun har endelig givet efter og har erklæret ham sin kærlighed i et brev. Brevet bliver opsnappet af Hoffmanns rival Lindorf. Han håner den skuffede digter, der hænger ud på. sit stamsted. Hoffmann drikker sig fuld og fortæller i de følgende akter om andre kuldsejlede kærlighedseventyr.

1. akt. OLYMPIA

Hoffmann er i lære hos fysikeren Spalanzani, og har forelsket sig i hans datter Olympia. Optikeren Coppelius, der er kommet for at indkræve penge hos Spalanzani, sælger Hoffmann et par magiske briller, der får verden til at se lysere ud og kvinder til virke mere medgørlige. Da Spanlanzani lader Olympia synge for et begejstret publikum tager Hoffmann brillerne på, og han kan derfor ikke se, at hun er en dukke.

2. akt. ANTONIA

Den svagelige Antonia har mistet sin mor, som var sangerinde. Hendes far frygter, at Antonia vil lide samme skæbne, hvis hun vælger karrieren som sanger, og han forbyder sin datter at synge.Hoffmann elsker Antonia, og de forlover sig. Dr.Mirakel kommer for at tilse Antonia, og han opforder hende til at dyrke sangen, selv om han ved, at det vil slå hende ihjel. Antonia ser i en vision sin afdøde mor, og drevet af Mirakel, synger hun sg til døde.

3. akt. GIULIETTA

I Venedig har Hoffmann forelsket sig i kurtisanen Giulietta, som er i den mystiske Dappertuttos magt. Dappertutto beordrer Giulietta til at skaffe Hoffmanns spejlbillede, ligesom hun har leveret elskeren Schlemihls skygge. Hoffmann bøjer sig for Giuliettas bønner og mister sit spejlbillede.Schlemihl udfordrer Hoffmann til duel. 1 kampens hede tror Hoffmann, at han kommer til at stikke Giuletta ned, men bliver i tvivl – skete det virkelig?

Epilog

Tilbage på værtshuset spørger Stella efter Hoffmann…

 

Sammanställt av Mogens H Andersson

 

 

Related posts

Kommentera