Hoffmanns äventyr på DKT Operaen

Hoffmanns äventyr  på DKT Operaen

Hoffmanns äventyr på DKT Operaen

Igår kväll var jag och några stycken till och såg och hörde Offenbach´s Hoffmanns äventyr. Senast jag såg den ligger nog 15 år tillbaka i tiden när jag såg föreställningen på Operan i Stockholm. Från några goda vänner hade jag mest hört negativa kommentarer och när jag fick se programbladet så stärktes mina farhågor. Ännu en nyuppsättning, tacka vet jag de äldre uppsättningar.De tycker jag om.

Föreställningen regissserades av Yannis Houvardas, inte precis en av mina favoriter, men tydligen en mycket attraktiv regissör för operahusen Europa runt.

Scenografin var gjord av Herbert Murauer och den gjorde mig inte precis gladare till sinnet. Dirigerade gjorde australiensaren Alexander Briger, som för övrigt är en brorson till sir Charles Mackerras, på ett mycket elegant sätt.

Johnny van Hal sjöng huvudrollen och vidare medverkade Anne Margrethe Dahl, Kjeld Christoffersen, Hanne Fischer och Tina Kiberg m flera. Idel ädel adel med andra ord.

Till kvällens stora överraskning blev det en mycket trevlig upplevelse och utan tvekan räknar jag denna föreställning som ett av huvudnummer den här operasäsongen, väl i klass med vårens Simon Boccanegra. Till det som gjorde kvällen till en höjdarkväll anser jag att Mia Karlsson i rollen som Olympia starkt bidrog till, men även andra gjorde bra insatser till exempel Thomas Peter Koppel.

Related posts

Kommentera