Ida Johansson mezzosopran med genrebredd

Ida Johansson – mezzosopran

Ida Johansson mezzosopran med genrebredd

Ida Johansson är mezzosopranen med stor genrebredd, scennärvaro och dramatik som med sin sång och sitt medvetna musikaliska och sceniska uttryck sällan lämnar någon oberörd.

Musikalisk bana

Under sin tidiga musikaliska bana på Billströmska folkhögskolan, Musikteaterskolan i Bjärnum och Complete Vocal Institute i Köpenhamn växte passionen för röstens uttrycksmöjligheter, som tillsammans med den sceniska gestaltningen blivit hennes styrka. Under studierna på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg specialiserade hon sig inom sång och musikdramatik och satte grunden till det som skulle bli en röst och ett uttryck med energi och dramatik.

Examen  Högskolan för Scen och Musik

Efter magisterexamen från Högskolan för Scen och Musik har Ida kontinuerligt fördjupat sina färdigheter inom den klassiska sången. Sedan 2010 har Ida har studerat för Sten Sjöstedt i Göteborg. Hon har även fått undervisning av koloratursopranen Susanna Rigacci, i Florens.

Nordic Song Festival  2015

2015 deltog Ida i Nordic Song Festival där hon fördjupade sig i romanssång och fick undervisning av bl a hovsångerskan Hillevi Martinpelto och regissör Mette Borg.

Solist i konserter

Ida är en erfaren och uppskattad solist med egna konserter tillsammans med pianist och som solist i verk som Förklädd Gud, Vivaldis ”Gloria”, Faurés ”Requiem” och Händels ”Messias”.

Romanser

Ida har sjungit en rad olika romansprogram med pianister som Markus Kvint och Stefan Wikrén och är aktuell med ett sceniskt Vivaldiprogram tillsammans med ”A Piacerekvartetten”. Hon har även inlett ett samarbete med tenoren Stoyan Iliev. Ett konserttillfälle med dessa två solister kommer inom kort presenteras här på hemsidan.

 

Läs mer

Web – site

Lyssnarprov

Youtube

Related posts