Indspilning af August Ennas opera Kleopatra

Bild: Kåre Viemose

Den Jyske Opera indspiller og udgiver August Ennas opera Kleopatra, som netop nu er på turné rundt i Danmark. Med August Ennas umådeligt smukke opera Kleopatra er Den Jyske Operas begyndt Den Danske Serie, der lukker op for den danske musikhistories rigdom og i denne sæson gør opmærksom på én af Danmarks fineste, men desværre oversete komponister. Kleopatra er ikke før blevet indspillet.

Optagelsen og udgivelsen sker i et samarbejde mellem Den Jyske Opera,Dacapo, DR P2 og Odense Symfoniorkester.

Jeg er særdeles stolt over og tilfreds med de positive tilbagemeldinger, vi har fået på Den Danske Serie, hvor Den Jyske Opera udfolder og fejrer rigdommen i dansk kultur og gør det muligt at udvide forståelse af danskernes egen nationale arv. Med indspilningen af Kleopatra får vi nu dokumenteret et stykke kulturarv. Det er kun muligt gennem velvilligt samarbejde mellem Dacapo, DR P2, Den Jyske Opera og Odense Symfoniorkester”, udtaler operachef Philipp Kochheim.

Dacapo er utrolig glade for at indgå i samarbejdet om at udgive August Ennas opera Kleopatra og dermed
være med til at vise et hidtil ukendt repertoire frem. Det er altid spændende at grave i den danske
musikhistorie og få nye skatte frem i lyset. Vi glæder os meget til at gøre dette fantastiske stykke dansk
musikdramatik tilgængeligt for den danske befolkning såvel som for det internationale publikum”, tilføjer Henrik Rørdam, direktør i Dacapo.

Hver eneste lørdag sender DR P2 opera fra verdens førende operascener: Metropolitan, Covent Garden, la Scala, Wiener Staatsoper o.s.v. Det er lykkeligt, at vi med dette samarbejde kan føje den historiske danske juvel, som August Ennas Kleopatra er, til rækken af lørdagsoperaer og medvirke til, at operaen når ud til flest mulige danskere. Det er desuden vor ambition at tilbyde operaen til andre europæiske radiofonier, så Ennas musik igen når ud over landets grænser, som det også var tilfældet i hans samtid”, udtaler Bent Grønholdt, redaktør på DR P2.

Odense Symfoniorkester er både glad og stolt over at få lov til at bidrage til indspilningen af operaen
Kleopatra af August Enna. Sammen med perlerækken af fremragende sangere og Den Jyske Operas Kor,
ser vi frem til nogle intensive dage foran mikrofonerne i Carl Nielsen Salen i Odense,” slutter Finn Schumacker, musikchef i Odense Symfoniorkester.

Optagelsen foregår i Odense Koncerthus umiddelbart inden Den Jyske Operas Kleopatra-turné rundes af i
ODEON 12. april. Orkesterbesætningen er den originale besætning som anført i August Ennas partitur. De
medvirkende på indspilningen er Elsebeth Dreisig (Kleopatra), Magnus Vigilius (Harmaki), Lars Møller (Sepa), Ruslana Koval (Charmion), Jens Bové (Schafra) og Kirsten Grønfeldt (Iras), Den Jyske Operas Kor og Odense

Symfoniorkester dirigeret af Joachim Gustafsson.
Kleopatra transmitteres i DR P2 lørdag den 18. maj kl. 19.20. Operaen vil efterfølgende kunne høres på dr.dk /P2 koncerten og udgives på Dacapo som CD.