Jae-Chul Bae tenor från Seul Korea

Jae-Chul Bae tenor från Seul Korea

Jae-Chul Bae har studerat sång vid Han-Yang universitet i Seul och vid Conservatorio Giuseppe di Verdi i Milano. Han har vunnit ett flertal internationella sångtävlingar, bl a Giuletta Simoniato i Milano 1998, Placido Domingo Operalia i Hamburg 1998. Giuseppe Verdi i Parma 1999.

Jae-Chul Bae tenor från Seul Korea

Under de senaste säsongerna har han sjungit roller som Cavaradossi i Tosca, Edgardo i Lucia di Lammermoor, Rodolfo i La Bohème, Manrico i Trubaduren och Hertigen i Rigoletto.

På hans repertoar finns även titelrollerna i Don Carlo i Faust, Gustav III i Maskeradbalen, Macduff i Macbeth och Pinkerton i Madame Butterfly. I rollen som hertigen i Rigoletto debuterade han sommaren 2001 på vid Savonlinna Opera Festival med vilken han återvände med 2003 och 2004.

Bae Jae-chul som uppträdde i många europeiska operhus men förlorade sin röst på toppen av sin karriär på grund av sköldkörtelcancer. Efter att ha genomgått en lång period av smärtsam rehabilitering, med hjälp av sin fru Yoon-hee, liksom hans långvariga vän och den japanska producenten Koji Sawada, återfick Bae sin sångförmåga och hälften av sitt röstomfång.

Han är även verksam som konsertsångare.

Read more