Jan Lund dansk tenor

Jan Lund dansk tenor Jan Lund danskfödd tenor

Jan Lund er uddannelse: Diplomuddannet både som pianist og som sanger fra Nordjysk Musikkonservatorium og har siden studeret ved professor Kirsten Buhl Møller og Susanna Eken. Derudover har han studeret ved Thomas Hemsley i London, Angelo Degl´Inocenti i Rom og Margareth Genovesi-Baker. I maj 2009 afsluttede han en masteruddanelse i elitesang-pædagogik fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Jan Lund dansk tenor

Engagementer på Den Jyske Opera

Victorin i Die tote Stadt 10/11
Nick i Pigen fra Vesten (09/10)
Fenton i Falstaff (04/05)
Forskellige roller i DogmeOpera (03/04)
Weyse i Fru Nissen i Lavendelstræde (01/02)
Fellmark i Et Eventyr i Rosenborg Have (01/02)
Pastor Adams i Peter Grimes (00/01)
Don Ottavio i Don Juan (99/00)
Narraboth i Salome (98/99)
Tamino i Tryllefløjten (97/98)
Tom Rakewell i Lastens Vej (96/97)

Andre engagementer m.m.

Jan Lund debuterede i 2005 med stor succes på Det Kongelige Teater i rollen som Telemaco i Odysseus. Han har et bredt solistvirke som oratorium- og koncertsanger over hele landet og et stort repertoire indenfor både moderne og klassisk opera. Han har sunget med de fleste danske operakompagnier og specielt Den Jyske Opera, Den Fynske Opera, Den Anden Opera samt Århus Sommeropera har haft gentagne bud efter ham.

I udlandet har han i et par år været tilknyttet Transparant Muziektheater i Antwerpen og har sunget hos kompagnier i Østrig, Holland, Belgien og Norge samt England og Skotland.

Sammen med sopranen Elsebeth Dreisig driver Jan Lund endvidere det lille progressive operakompagni DogmeOpera og duetsamarbejdet Duetten på Pletten.

Jan Lund har senest kunne opleves som Damon i Händels Acis og Galateal på Landestheater Innsbruck, som soldat og Liberto i Monteverdis Poppeas Kroning på Det Kongelige Teater, som Prolog og Quint i Brittens Skruen strammes på Den Fynske Opera samt som Monostatos i Mozarts Tryllefløjten på Det Kongelige Teater.

Indspilninger

Blandt adskillige CD-indspilninger kan nævnes operaindspilninger fra Den Anden Opera, værker af Carl Nielsen med Aalborg Symfoniorkester og værker af Delius med Royal Liverpool Philharmonic.

Priser og legater

Jan Lund blev udnævnt Årets Sanger af Simon Spies-fonden i 1994 og modtog en talent pris fra Operaens Venner i 1997.
Endvidere blev Jan Lund tildelt et legat med ophold i Rom af Bikubenfonden i 1998, og han har modtaget Dronning Ingrids Romerske Legat tre gange – senest i 2007.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Trollflöjten Monostathos Den Kongelige Opera Köpenhamn 12.9.2003
Odysseus hemkomst Telemaco Den Kongelige Opera Köpenhamn 7.11.2005
Poppeas kröning Liberto Den Kongelige Opera Köpenhamn 12.2.2008
Die Tote Stadt Victorin Den Jyske Opera 28.8.2010

Läs mer