Jens Söndergaard baryton från Danmark

Han er uddannet i solistklassen på Kongelige Danske Musikkonservatorium og på Opera Akademiet i København, Fra 2004 til 2007 var han medlem af solistensemblet ved Das Deutsche Nationaltheater Weimar, hvor han bl,a. sang Mozartrollerne Figaro, Papageno, Don Alfonso, Der Tod i Viktor Ullmanns Der Kaiser von Atlantis og Il Re i Händels Ariodante. På Den Jyske Opera har Jens Søndergaard bl.a. sunge Papageno i Mozarts Tryllefløjten og Jack Wallace i Puccinis Pigen fra Vesten. På Fynske opera bl.a. Figaro i Mozarts Figaros Bryllup og Regin i Andy Papes Sigurd Dragedræber og på Århus Sommeropera: Belcore i Donizettis Elskovsdrikken og Uwe i John Frandsens Tugt og utugt i mellemtiden. På Den Ny Opera har Jens Søndergaard tidligere sunget Guglielmo i Mozarts Cosi fan tutte og Shaunard i Puccinis La Boheme.

Jens Söndergaard

Jens Søndergaard tilhører den nye danske generation af unge sangere. Han forener scenisk overskud og udstråling med en potent og ubesværet klang.

Hans operarepertoire spænder vidt fra tidlig barokmusik til en lang række danske uropførelser. Blandt hans mange roller kan nævnes Othone/POPPEAS KRONING, Elviro/XERXES, Figaro/LE NOZZE DI FIGARO, Don Alfonso/COSI FAN TUTTE, Papageno/DIE ZAUBERFLÖTE, Regin/SIGURD DRAGEDRÆBER, Maestro/ORKESTERGRAVEN og Pepe/ANGELO.

Jens er en hyppig koncertsanger og optræder jævnligt med landsdelsorkestrene med bl. a. JOHANNES PASSIONEN, MATTHÆUS PASSIONEN, H-MOL MESSEN, MESSIAS og JULEORATORIET.  Han har desuden optrådt som solist med den svenske dirigent Eric Ericsson i EIN DEUTSCHES REQUIEM.

Jens er uddannet på Operaakademiet i 2003 og debuterede desuden fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2005. Fra 2004-2007 var han ansat som en del af solist- ensemblet på Das Deutsche Nationaltheater Weimar.

I sæsonen 15/16 er Jens engageret med Aalborg Symfoniorkester i en opførelse af Bachs Juleoratorium. Han kan desuden opleves i Undergrunden som henholdvis Ramio/ L’HEURE ESPAGNOLE og Marco/ GIANNI SCHICCHI og på Den Fynske Opera i en urpremiere af operaen Andre Bygninger.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Rigoletto Marullo Den Jyske Opera gästspel på Operaen 25.10.2007
Poppeas kröning Senecas vän Den Kongelige Opera i Köpenhamn 12.2.2008
Xerxes Elviro Den Ny Opera gästspel på Gamle Scene 29.5.2011
Sagaen om Ringen Wotan Christians Kirke 30.8.2013
Cosi fan tutte Guglielmo Den Jyske Opera 4.2.2015
Boulevard Solitude Lilaque fils DKT Operaen 10.10.2015
Don Juan Don Juan Den Ny Opera (Folketeatret) 1.9.2016

Läs mer