Jesper Säll får Folkoperans soliststipendium

Jesper Säll får Folkoperans soliststipendium Jesper Säll i rollen som Alfredo i La Traviata på Folkoperan 2015. Foto: Markus Gårder

Föreningen Folkoperans vänner har tilldelat årets soliststipendium till operasångaren Jesper Säll. Stipendiet på 20 000 kronor delades ut i samband med föreningens årsmöte den 25 mars.

Jesper Säll får Folkoperans soliststipendium

Med motiveringen:

“För återkommande högklassiga sångarinsatser, präglade av en innerlig tenorstämma och stark scennärvaro.”

Föreningen Folkoperans Vänner finns till för att stödja Folkoperan, operakonstens utövare och främja intresset för opera samt skapa möten mellan människor som delar kärleken till operakonsten. Folkoperans vänner delar årligen ut stipendier till unga talanger inom operakonsten. Både ett soliststipendium på våren och flera arbetsstipendium på hösten.

Jesper Säll är tenor och uppvuxen i Västerås. Han examinerades 2012 från Högskolan för scen och musik i Göteborg. Publiken på Folkoperan kommer snart att se honom som ärkeängeln Uriel i Haydns Skapelsen som har premiär den 6 april.
Jesper har gjort ett flertal roller på Folkoperan de senaste åren, bl a Tonino/Mozart i Salieri vs Mozart, Pang i Turandot, Alfredo i La Traviata, Tamino i Trollföljten och medverkat som solist i Förklädd gud.
Jesper har också bland annat gjort ett antal framträdanden tillsammans med Göteborgs konsertkör, samt dirigenter som Marit Strindlund, David Björkman, Simon Phipps, Olof Boman, Alice Farnham, Lone Larsen, Marie Rosenmir m.fl.

Den fristående föreningen Folkoperans Vänner spelar en viktig roll i förverkligandet av Folkoperans vision att tända nya tankar genom orädd opera. Vänföreningen skapar möten mellan dem som delar kärleken till scenkonsten och musiken bland annat genom spännande arrangemang, träffar och resor samtidigt som den stödjer den levande operakonsten. Genom att bli medlem i Folkoperans Vänner hjälper du till att främja och ekonomiskt stödja Folkoperans verksamhet och konstformens utövare.

OM

FOLKOPERAN – vi tänder nya tankar genom orädd opera.
Vi erhåller bidrag från Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms stad. Följ oss påFacebook, Twitter och Instagram.

Läs mer