Johan Tötterström tenor född 1977

Johan Tötterström tenor född 1977

Johan Tötterström är en mångsidig svensk tenor (f. 1977) som fick sin sångutbildning vid Guildhall School of Music & Drama i London, varifrån han har en Masters -samt en Bachelorsexamen i sång. Johan har också studerat på Specialinriktad sånglinje vid Vadstena folkhögskola. 1993-1996 gick Johan i Samhällsvetenskaplig Musikklass på Katedralskolan just här i Lund. Johan är numera en frilansande sångare med Malmö som sin konstnärliga bas.

Johan Tötterström tenor född 1977

På Malmöoperans stora scen har Johan Tötterström bl.a. gjort rollen som Nick i Puccinis La Fanciulla del West, Hejduk i Forssells Träskoprinsessan samt Older Brother i Heggies Dead Man Walking.

På Operaverkstan i Malmö har Johan Tötterström nyligen gjort Herr Kors & Tvärs i den kritikerrosade föreställningen Flygande Trumman av Söderlundh/Hellsing. Föreställningen spelades för Malmös samtliga 6-åringar; 78 gånger i Malmö samt på turné i Vara och Kungsbacka.

Johan medverkar under våren 2009 som solist i TBK – Titta bakom Kulisserna på Operan, i regi av Operaverkstan. Johan har också sjungit en stor roll i John Lunn´s opera Tangier Tattoo på Glyndebourne Opera i England, samt varit engagerad som tenorsolisten i bl.a. Händels Dixit Dominus, Mozarts Requiem, Beethovens Mässa i C och Stravinskys Pulcinella.

Hösten 2009 gör Johan åter rollen som Herr Kors & Tvärs i Flygande Trumman som kommer att spelas på Kulturen i Lund samt som gästspel på Kungliga Operan i Stockholm.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Träskoprinsessan Snipas gäng Malmö Opera 16.2.2007
Flickan från Västern Nick Malmö Opera 23.9.2007

läs mer