John Kinell baryton född 1980

John Kinell baryton född 1980 John Kinell romanssångare och lajvopera - baryton

John Kinell tog examen från Operahögskolan i Stockholm och har sedan dess framträtt på operascener bl.a. på Åland, i Göteborg och Karlstad. John har medverkat i SVT:s Hotell Opera och har framträtt med Sveriges Radios symfoniorkester, Göteborgs symfoniker och Dalasinfoniettan,med dirigenter som Nicholas McGegan, Tobias Ringborg, B Tommy Andersson och Olof Boman.

John Kinell baryton född 1980

John Kinell, tillsammans med pianisten Jonas Olsson vann han 2003 2:a pris i Pentti Koskimies Lied competition och 2004 vann han 2:a pris i Ljunggrenska tävlingen. Samma år blev han Christina Nilsson-stipendiat och Ordet och Tonens Lanseringsstipendiat.
John Kinell etablerade sig tidigt som romanssångare med sin varma klang och musikaliska intelligens. Bland annat gjorde han en Sverigeturné i Rikskonserters regi i början av 2006 och han har framträtt på t.ex. Båstad Kammarmusik-Festival och Musik vid Siljan samt hos kammarmusik-föreningar runt om i Sverige.
Vid Vadstena-Akademien har John medverkat i Moto Osadas Four Nights of Dream och  Daniel Nelsons Stolthet och fördom.

John Kinell, lyrisk baryton, sågs senast i lajvoperan Anfasia som spelas på övergivna platser i Halland sedan hösten 2011, innan dess som Mr. Darcy i Vadstena-Akademiens uppsättning av Stolthet och Fördom. Tidigare har han framträtt på flera operascener, bl.a. i Värmlandsoperans uppsättning av Rigoletto vintern 2010, och man har kunnat se honom i SVT:s produktion Hotell Opera.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Stolthet och fördom Mr Darcy Vadstena-Akademien 23.7.2011
Anfasia Johan Operation Opera 14.3.2013
Satyagraha Kör Folkoperan 14.9.2016

Läs mer