Josep Fadó portugese tenor

Josep Fadó portugese tenor Josep Fadó tenor från Portugal

Nascut a Mataró (Barcelona), realitza els seus estudis de cant en el Conservatori del Liceu de Barcelona i finalitza el Grau Superior en el Conservatori Superior de Música de Barcelona. Ha rebut classes de Francisco Lázaro, Aldo Danieli, Bonaldo Giaiotti i Ana Luisa Chova.

Josep Fadó portugese tenor

Nascut a Mataró (Barcelona), realitza els seus estudis de cant en el Conservatori del Liceu de Barcelona i finalitza el Grau Superior en el Conservatori Superior de Música de Barcelona. Ha rebut classes de Francisco Lázaro, Aldo Danieli, Bonaldo Giaiotti i Ana Luisa Chova.

Debuta professionalment el 1999 amb MANRICO, “Il trovatore” pels Amics de l’Òpera de Sabadell amb una aposta personal de Mirna Lacambra, Directora Artística. Des d’aquest mateix any col·labora assíduament en les temporades d’Òpera del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, amb títols com: Turandot, Samson et Dalila, La bohème, Fidelio, Henry VIII, Ariadne auf Naxos, Aida, Roberto Devereux, María del Carmen, Nabucco, Lucia di Lammemoor, Luisa Miller, Salomé, Il trovatore i Der Rosenkavalier, entre d’altres.

Conductors

Ha treballat a les ordres de directors d’orquestra com: Stefano Ranzani, Bertrand de Billy, José Collado, Guido Mancusi, Miguel Roa, Ernst Märzendofer, Antoni Ros Marbà, Friedrich Haider, Miguel Ángel Gómez Martínez, Ives Abel, Aldo Santi, Josep Caballé, Daniele Callegari, Giovanni Di Stefano, Maurizio Benini, Sebastian Weigle, Michael Boder i Renato Palumbo.

Roles

Entre les seves activitats professionals més rellevants destaquen, D. JOSÉ “Carmen” Festival Internacional Alexander Mijailow (Rússia), POLLIONE “Norma” Stadttheater de Klagenfurt (Àustria), JOSE MARIA “La Chulapona” Teatro de la Zarzuela de Madrid, RADAMES “Aida” Opern Festspiele St. Margarethen (Àustria) i Teatro Sociale di Rovigo (Itàlia), Rèquiem de Verdi a Maó (Menorca), MANRICO “Il trovatore”, D. ÁLVARO “La forza del destino”, CANIO “Pagliacci” i RICCARDO “Un ballo in maschera” per Òpera a Catalunya, STEUERMANN “Der fliegende holländer” a Dijon (França), MANRICO “Il trovatore” Teatro Capoamor (Oviedo) i Teatro Municipal de Lima (Perú), “Cançó d’amor i de guerra” al Palau de la Música Catalana i a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

Ha treballat amb l’Orquestra Simfònica Júlia Carbonell de Lleida al Palau de la Música Catalana, amb la Orquesta Sinfónica de Elche i les sopranos Elisabete Matos i Ana María Sanchez al Teatro Castelar de Elda (Alicante) i amb l’Orquestra Sinfònica de l’Acadèmia del Teatre del Liceu de Barcelona a l’Auditori Enric Granados de Lleida. El desembre de 2010 debuta al Teatro Real de Madrid amb una producció de “Der Rosenkavalier” de R. Strauss sota la batuta del maestre Jeffrey Tate.

L’agost de 2011 participa en una Gala a Aalborg (Dinamarca) Opera i Rebild junt amb la Simfoniorkester de Aalborg i sota la direcció del maestre Giordano Bellincampi. Recentment ha tornat a interpretar MANRICO “Il trovatore” para la Jyske Opera/Danish National Opera en el Teatro Real de Copenhaguen (Dinamarca) i de gira per tot el país.

På dansk

Debuterer på Den Jyske Opera. Fik sin debut i 1999 som Manrico i Spanien. Har siden sunget i Sydamerika, Østrig, Italien, Frankrig og Spanien i roller som Manrico i Trubaduren. Don José i Carmen, Pollione i Norma, Radames i Aida, Canio i Bajadser og Riccardo i Maskeballet. Kommende engagement er Manrico i Trubaduren i Lima, Peru.

Read more