Jubileumsår med önskekonsert och nyskapad opera

Norrlandsoperan - Fotograf Malin Grönborg

I Publikens önskekonsert är det just publiken som bestämmer vad symfoniorkestern ska spela. Fram till 28 februari kan vem som helst lämna in sitt önskebidrag och se fram emot att Norrlandsoperans Symfoniorkester ska spela det i konserten som går av stapeln torsdag 23 maj. Konserten är bara en del av jubileumsåret på Norrlandsoperan – som fyller 45 år i år.

Vårens opera är helt nyskapad och en av jubileumsföreställningarna som utgör en stor del av firandet. Operan är baserad på J.S. Bachs fantastiska musik men även nyskriven av Siri Jennefelt och Thomas Jennefelt.

Vårt scenkonsthus rymmer musik, dans, konst och opera och i detta allkonstverk, Vi – en okänd opera av Bach?regisserat och koreograferad av Jon R Skulberg kommer alla dessa delar fram. I föreställningen möter vi sångare, dansare, Norrlandsoperans symfoniorkester och kör i en hyllning till medmänskligheten, berättar Birgit Berndt, tf konstnärlig ledare och danschef på Norrlandsoperan.

Öppet hus på sportlovet

Under Umeås sportlov vecka 10, fredag 8 mars blir det öppet hus, med bland annat rundvandring, kostymutförsäljning, lunchsamtal om Bach och en öppen repetition av vårens opera. I utställningen Scener från förr som just nu pågår i Norrlandsoperans foajéer, finns scenmodeller från tidigare operaföreställningar, som en påminnelse om en liten del av allt som hänt i huset under åren.

Och så blir det alltså en Publikens önskekonsert i slutet av maj. Konserten kommer dirigeras av Norrlandsoperans tidigare chefdirigent Rumon Gamba, ett kärt återseende för Umeåpubliken.

Här finns alla möjligheter till ett riktigt härligt, blandat musikprogram som verkligen knyter ihop firandet, menar tf musikchef Christoffer Nobin. Musikal, rock, klassiskt, filmmusik, opera, visa, sporthymner…  tillsammans med Rumon Gamba, som det blir extra roligt att återse i Konsertsalen, ska vi göra vårt allra bästa för att tillgodose alla önskemål, oavsett genre, avslutar han.

Norrlandsoperans Symfoniorkester kommer kompletteras med solist när repertoaren är fastställd. Önskeformulär finns på norrlandsoperan.se eller i biljettkassan på Norrlandsoperan. Önskebidrag kan lämnas in t o m 28 februari.

Läs mer

Om

Norrlandsoperan grundades 1974 och är ett scenkonsthus i Umeå som rymmer egen symfoniorkester,
opera, dans, musik och konst samt egna verkstäder och ateljéer. I verksamheten ingår också Umeå Jazzfestival och URBAN NORTH samt turnéer och samarbeten 
på olika håll i regionen, nationellt och internationellt.

swish