Karin Lind scenograf och skulptör – GöteborgsOperan

Wendy White mezzosopran

Karin Lind scenograf och skulptör – GöteborgsOperan

Men är också känd som skulptör med konstverk som handlar om olika sorters rum och rumslighet och hon har ett tjugotal separatutställningar bakom sig. Bl a tillsammans med konstnären Simon Häggblom.

Sedan början på 90-talet är hon även verksam som scenograf inom Norden med ett sjuttiotal produktioner bland dem Lars Noréns Akt och Kommer och försvinner på Riksteatern, Noréns tyst musik på Stockholms Stadsteater, Hamlet och Niklas Rådströms Lång Tystnad, plötsligt mörker på Göteborgs Stadsteater, Hjalmar Bergmans Farmor och vår herre, Ibsens Hedda Gabler, Sara Kadefors Hänga ut och Bodil Malmstens Tryck stjärna på Dramaten.

2002 gjorde Karin Lind scenografin till Stina Anckers uppsättning av Rossinis Askungen vid Musikteatern i Värmland. På Kungliga Operan i Stockholm har hon gjort Kärlek på flykt. På Judiska Teatern i Stockholm Vi faller inte, på Helsingborgs Stadsteater Tre Systrar och Cabaret och på Norrlandsoperan Vildingarnas liv. På Dramateatern i Tallinn Ibsens Gengångare,

Bland hennes senaste uppdrag kan nämnas Lyckoland på Unga Riks, Broder Hund på Teater Galeasen, Bussen på Dramaten och Glasmenageriet på Nationalteatern i Oslo.

 

Läs mer

Karin Lind hemsida- web-site

SPGallery

Askungen

Enleveringen ur seraljen

 

Sammanställt av Mogens H Andersson

Related posts

Kommentera