Kärleksdrycken som operabio till FHP

Kärleksdrycken som operabio till FHP
Kärleksdrycken som operabio till FHP

Kärleksdrycken som operabio till FHP

Världens största operascen till hela landet – Donizetti´s opera Kärleksdrycken på en bio nära dig på lördag

Kärleksdrycken sparkar igång den stjärnspäckade operasäsongen som Folkets Hus och Parker livesänder på bio i samarbete med Metropolitan Opera i New York. Förra säsongen sågs elva Met-föreställningar av hela 53 000 besökare i Sverige. Kärleksdrycken av Donizetti med världsstjärnan Anna Netrebko i huvudrollen kan ses runt om i hela landet den 13 oktober klockan 19.00.

Världens största operascen, Metropolitan Opera i New York, livesänder säsongen 2012-2013 till rekordantalet 1 700 biografer i 54 länder i världen. I Sverige är det hela 87 biografer som visar premiäroperan Kärleksdrycken. Totalt kommer tolv föreställningar att direktsändas under säsongen som pågår fram till våren.

 Den kommande säsongen från Metropolitan är fantastiskt stark, med totalt tolv operor, varav sju nya Met-uppsättningar. Folkets Hus och Parker fortsätter att jobba hårt för att befolkningen i hela landet ska få ta del av direktsänd högkvalitativ scenkonst, oavsett var de bor, säger Rickard Gramfors, projektledare för Live på bio på Folkets Hus och Parker.

 

En bidragande orsak till att direktsändningarna är så populära är kanske närheten till stjärnorna, men också den alltid höga kvaliteten på sångarna, oftast ner till minsta biroll. Med perfekt bild ser publiken alla ansiktsuttryck hos sångarna i närbild, och ”mellansnacket” i pauserna, där sångarna intervjuas bakom scenen om sina upplevelser, skapar en närhet som man inte upplever från en operasalong.

Våra livesändningar fortsätter att ändra publikens uppfattning om opera, och att inspirera våra artister och publiken i hela världen. Inget går att jämföra med den adrenalinkick som alla som jobbar på Metropolitan får i samband med våra utsålda, direktsända lördagsoperor,säger Metropolitans chef Peter Gelb.

 

Kärleksdrycken är en nyinstudering av Donizettis komiska pärla, i regi av Bartlett Sher och dirigerad av Maurizio Benini. Anna Netrebko gör sin Met-rolldebut som den vackra markägaren Adina, mot Matthew Polenzani som Nemorino, den enkle bonden som blir kär i henne.

 

Här kan du läsa mer om var du kan uppleva Kärleksdrycken

Läs mer om handlingen här

Related posts

Kommentera