Kerstin Meyer – comeback efter 30 år!

Kerstin Meyer - comeback efter 30 år!
Kerstin Meyer – comeback efter 30 år! – Affisch: Magnus Bergström

Kerstin Meyer – comeback efter 30 år!

Kerstin Meyer – svensk världsmezzosopran gör comeback efter 30 år!

Den svenska världssopranen Kerstin Meyer gör comeback efter 30 år! Hon ersätter den danska skådespelaren Ghita Nörby, som av personliga skäl tvingats hoppa av rollen som Madame Armfeldt i Malmö Operas uppsättning av musikalen SOMMARNATTENS LEENDE.

”Tyvärr har vi tagit mot beskedet att den danska skådespelerskan Ghita Nörby ser sig nödsakad att hoppa av den kommande produktionen av SOMMARNATTENS LEENDE”,

säger teaterchef Bengt Hall.

Genom sin advokat Ole Finn Nielsen hänvisar Ghita Nörby till pressad arbetssituation och sviktande hälsa.

Kerstin Meyer ersätter Ghita Nörby

Malmö Operas ledning har dock hittat en fantastisk ersättare. Kerstin Meyer, som gjorde sin sista föreställning i Rosenkavaljeren 1984, återvänder till scenen!

”Jag blev mycket glad när Bengt Hall frågade om jag ville spela Madame Armfeldt. Alla som stått på scenen i mer än halva sitt liv tycker det är tomt när det är över. Jag hade inte orkat sjunga Kundry i dag, men Madame Armfeldt är en roll jag kan göra. Jag ska spela en gammal kvinna och då ska jag också låta som en sådan. Jag kan pratsjunga som Zarah Leander och lita till uttrycket”,

säger hon och ser fram emot repetitionsstarten 4 december.

Om Kerstin Meyer

Hovsångerskan, professorn, akademiledamoten, rektorn för Operahögskolan med mera debuterade som Azucena i Verdis Trubaduren på Kungliga Operan i Stockholm 1952 och är sedan dess en fixstjärna i svenskt operaliv.

Under sin aktiva tid var hon en eftersökt solist på internationella scener som La Scala, Metropolitan Opera och på Covent Garden.

Hon var rektor vid Operahögskolan i Stockholm 1984-94 och fick professors namn 1987. Av drottning Elisabeth II erhöll hon utmärkelsen Commander, Order of the British empire (CBE) för sina insatser.

SOMMARNATTENS LEENDE blir samtidigt något nytt och väldigt bekant för Kerstin Meyer.

”Jag har bara sett filmen någon gång för länge sedan. Däremot har jag jobbat med Ingmar Bergman. Han regisserade Rucklarens väg på Kungliga Operan 1961. Han var magisk och rolig, gav väldigt spännande regi, sedan överlät han mycket åt sångarna. Jag gjorde Baba The Turk och funderade mycket på vem hon egentligen var. ’Hon är först och främst artist’, sa Bergman. ’Skägget är bara ett plus på hennes skönhet’. Det ska bli skojigt att återuppväcka mina minnen av honom”.

När Kerstin Meyer fyllde 80 hyllade Sveriges Radio P2 henne genom att sända en serie intervjuer och inspelningar. De finns tillgängliga här

Läs mer om Sommarnattens leende på Malmö Operas hemsida

På Sydsvenskan kan du uttrycka din uppfattning om Ghita Nörby´s avhopp

Related posts