Kerstin Perski librettist

Librettister - librettists lista Kerstin Perski

Verksam som dramatiker sedan 1988 och librettist sedan 1995 både i Sverige och internationellt. Mina operor har även satts upp i tysk, engelsk och norsk översättning i Lubeck, Mannheim, Braunschweig, Glasgow, Edinburgh och Trondheim. Har bl.a. skrivit librettot till operan Vargen kommer, med musik av Hans Gefors, Ärret –fritt efter en kortroman av Michail Bulgakov med musik av Paula af Malmborg Ward samtSkriftestolen- fritt efter en novell av Christian Winther. Musik: Niels Marthinsen. Skriftestolen valdes till ”Årets opera” 2007 i Danmark och erhöll ”Reumert 2007″, den danska scenkonstens största pris. Senast har jag skrivit librettot till Notorious en opera fritt efter Alfred Hitchcock, med musik av Hans Gefors. 

Kerstin Perski librettist

Librettist till Son of Heaven och musik av  Moto Osada och som fick sin urpremiär i Bröllopssalen på Vadstena Slott 17 juli 2015.

Aktuell i höst som librettist till Notorious och med musik av Hans Gefors och som har premiär på GöteborgsOperan 19 september.

Namn: Kerstin Perski
Födelseort: Stockholm
Bostadsort: Stockholm
Utbildning: B.A. i psykologi och engelsk litteratur vid Haifa universitet, 1978-1981. Dramaturgutbildad vid Dramatiska Institutet, Stockholm, 1984-87.

Jobb i urval: Verksam som dramatiker sedan 1988 och librettist sedan 1995 både i Sverige och internationellt. Mina operor har även satts upp i tysk, engelsk och norsk översättning i Lubeck, Mannheim, Braunschweig, Glasgow, Edinburgh och Trondheim. Har bl.a. skrivit librettot till operan Vargen kommer, med musik av Hans Gefors, Ärret –fritt efter en kortroman av Michail Bulgakov med musik av Paula af Malmborg Ward samtSkriftestolen- fritt efter en novell av Christian Winther. Musik: Niels Marthinsen. Skriftestolen valdes till ”Årets opera” 2007 i Danmark och erhöll ”Reumert 2007″, den danska scenkonstens största pris. Senast har jag skrivit librettot till Notorious en opera fritt efter Alfred Hitchcock, med musik av Hans Gefors. Planerad urpremiär: Göteborgsoperan, 19 sep, 2015.

Jag har tidigare varit på Vadstena-Akademien som: Librettist till operorna Ärret och Huvudsaken samt senast som facilitator i projektet Ton & Text.

Drömprojekt: Skriva librettot till Son of Heaven var att förverkliga ett drömprojekt!
Här hämtar jag inspiration: I litteratur, musik, på tågresor och där jag minst anar det.
Vadstena-Akademien för mig är: En oas och frizon för den fria tanken och själen.
Här kan du läsa mer om mig: