Kinky Boots med klart lysande stjärna 2016

Kinky Boots Kinky Boots med klart lysande stjärna Lola/Simon - Oscar Pierrou Lindén, Angels.
87 / 100

Kinky Boots  säsongens musikal på Malmö Opera är på ett sätt en klar succé och då tänker jag främst på den fantastiska prestationen som Oscar Pierrou Lindén svarar för som Lola/Simon. Det finns några andra ljuspunkter som glimmar förbi i hastigheten som till exempel gamla kända Malmöbor som Marianne Mörck och Lars Humble, men då handlar det ju inte om större sångnummer, utan mer komiska inpass.Till den gruppen hör ju också Stefan Sauk hemma!

Kinky Boots med klart lysande stjärna 2016

Kinky Boots andra huvudroll hanteras av Andreas Weise och det kan säkert bli något av honom också med tiden, när scenrutinen växer, men i andra föreställningen gjorde han ett blekt intryck även om han ryckte upp sig inför finalen, men i mina ögon och öron har han en bit kvar innan han blir en sång – och dansman.

Kinky Boots presenteras som musikal, men för mig handlar det mer om klassisk rockmusik och där samma låtar kommer tillbaka under hela föreställningen och det är inget större fel på det.

Föreställningens hjärta kretsar kring Lola eller Simon som han egentligen heter och det är han som driver föreställningen tillsammans med en dansant och sjungande ensemble. Oscar Pierrou Lindén gör en fantastisk dansant, scenisk och vokal insats med mycket känsla och inlevelse!

Malmö Operakör förgyller tillställningen såväl sceniskt som vokalt och i går kväll var det andra halvan av Malmö Operakör som ansvarade för insatsen.

Sceniskt är det en utmärkt upplevelse och scenen förvandlas på ett till synes enkelt grepp till det som föreställningen kräver i form av en skofabrik, nattklubbsscen, boxningsarena, kontor eller en dansscen!

Första akten var bäst om än inte direkt från början, medan andra akten upplevdes som  långsam och seg, även om det förekom ett par fina sånginslag. Till finalen var det dock  full fart igen och till publikens förtjusning var hela ensemblen iklädda Kinky Boots och det blev till en klassisk avslutning med stående ovationer!

Om föreställningen

Musik: Cyndi Lauper

Book: Harvey Fierstein

Konstnärligt team

Scenografi: Martin Chocholousek
Kostymdesign: Marcus Olsson
Ljusdesign: Fredrik Jönsson
Ljuddesign: Peter Dahlström
Koreografi: Drew McOnie
Regi: Ronny Danielsson
Dirigent: Joakim Hallin

Medverkande

Lola/Simon: Oskar Pierrou Lindén
Charlie Price: Andreas Weise
Lauren: Åsa Fång
Nicola: Li – Tong Hsu
Don: Stefan Sauk
George: Lars Humble
Pat: Tuva B Larsen
Trish: Marianne Mörck
Stuart: Erik Gullbransson
Harry: Snorre Ryen Töndel
Richard Bailey: Michael Jansson
Herr Price: Patrik Forsman
Simons far: Johan Palmqvist
Simons far: Thomas Hildebrandt (stum roll)
Änglar & Ensemble
Henric Flodin, Johan Forsberg, Steffen Hulehöj Frederiksen, Mike Gamble, Miles Hoare, Michael Jansson, David Joseph, Sara Lehmann, Elisabeth Hammersböen Rustad, Petter Snive, Snorre Ryen Töndel

Läs mer

Malmö Opera

Cyndi Lauper