Kokkola – operafestival

kokkola
Kokkola – operafestival

Kokkola – operafestival

Karleby-Kokkola, är en stad i landskapet Mellersta Österbotten i Finland. Staden har 47 018 invånare och en yta på 2 730,80 km². Karleby är en tvåspråkig stad med finska som majoritetsspråk och svenska som minoritetsspråk.

Kokkola – In English

Karleby Operasommar

Den tionde Karleby Operasommaren bjuder på världspremiären av operan Harrbådas Brud, komponerad av Seppo Pohjola, som baserar sig på en legend från Karleby. Uruppförandet framförs tillsammans med Jean Sibelius’ enda opera, Jungfrun i Tornet, där operorna bildar en diptyk vars historia är listig, kuslig (spöklik) och gripande.

Sakari Oramo, som hör till en av världens mest ansedda Sibelius-kapellmästare, dirigerar Sibelius’ verk och den yngre begåvningen Erkki Lasonpalo håller i taktpinnen till Pohjolas verk. Orkester är den välkända Mellersta Österbottens kammarorkester. Diptyken regisseras av den alltid lika uppfinningsrika Aku-Petteri Pahkamäki och solister i de virtuella rollerna är Anu Komsi, Annika Mylläri, Annami Hylkilä, Markus Nykänen, Sören Lillkung och Riku Pelo.

Länk till Karleby-Kokkola Sommarfestival

Related posts