Krister St. Hill baryton född 1962

Krister St Hill baryton i operahus i Sverige och utomlands Krister St Hill baryton i operahus i Sverige och utomlands

Krister St.Hill är en mångsidig artist med en vacker, elegant barytonröst. I kombination med en karismatisk scenframtoning och en enastående förmåga att gestalta dramatiska och komplexa roller. Alltsedan sin sensationella debut som Escamillo i Bizets Carmen har han fortsatt mötas av publikens stora uppskattning för sina sceniska och vokala rollprestationer.

Krister St. Hill baryton född 1962

Säsongen 2012/13 är Krister St.Hill aktuell med Jago i Otello på Oldenburgisches Staatstheater och debuterar på Göteborgs Stadsteater i en pjäs av Angels in America-författaren Tony Kushner.
Nyligen gestaltade han Escamillo i en ny Carmen-produktion på Malmö Opera och Falke i Läderlappen på Kungliga Operan. På det senare operahuset har Krister varit engagerad under flera säsonger. Har här sjungit kritikerrosade roller som Germont i La Traviata, Yeletsky i Pique Dame, Amonasro i Aida. Den flygande Holländaren samt Jago i Otello, för vilken han blev nominerad till Operapriset. Hans repertoar på GöteborgsOperan har bl a varit Conte di Luna i Trubaduren, Jochaanan i Salome, Scarpia i Tosca och Den flygande Holländaren.

Roller

Roller som Ned Keene i Peter Grimes, Ping i Turandot, Shaunard i La Bohème, alla på Det Kongelige i Köpenhamn, finns även på repertoaren. Av intresse är också Lord Sydney i Il Viaggio a Reims i Uppsala, Ernesto i Il Mondo della Luna i Garsington. Sportin’Life i Porgy and Bess på en årslång turné över hela USA med Houston Grand Opera. En teater som han för övrigt återvände till för att sjunga Donny i världspremiären av Sir Michael Tippetts sista opera New Year. En rollprestation han upprepade på Glyndebourne Festival Opera. Hans Scarpia på Landestheater Linz samt Hessiches Staats Theater Wiesbaden hänförde såväl kritiker som publik. Han har även framträtt vid Oper Köln, Théâtre du Châtelet och Royal Festival Hall.

Konserter

Krister St.Hill har även gjort många konsertframträdanden. På Concertgebouw sjöng han Klingsor i en konsertant version av Parsifal. Han sjöng Kréon tillsammans med Sveriges Radios symfoniorkester i Östersjöfestivalens turné till bl a Bryssel med Stravinskijs Oedipus Rex. Han har även sjungit ett stort antal romanskonserter med Elisabeth Söderström på Wigmore Hall i London, samt otaliga konserter i de skandinaviska länderna och i Tyskland, Frankrike, Haiti och Egypten.

Glyndebourne Operafestival

Krister St Hill i Glyndebourne

Läs mer