Kristina W Svensson sopran

Kristina W Svensson sopran

Kristina W Svensson har en organistexamen från Musikhögskolan i Stockholm, studerade på Operastudio 67 åren 1992-1994 och vid OperaAkademien i Köpenhamn 1994-94. Hon har arbetat som solist vid Århus Sommaropera, Den Anden Opera och på Det Kongelige Teater i Köpenhamn.

Kristina W Svensson sopran

I Danmark har hon även sjungit roller som Nella i Gianni Schicchi, Miss Wordsworth i Albert Herring, Miss Jessel i The Turn of the Screw, Fröken Thomson i Amalie samt Henriette i Tugt og utogt II. Hon är en ofta anlitad oratoriesångerska och har bl a sjungit Messias, Juloratoriet, H-mollmässan, Mozart samt Brahms requiem. Hon har erhållit Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium 1996 och Kungliga Dansk Musikkonservatoriets stipendium 1997.

Hösten 2000 anställdes hon i Malmö Operakör och våren 2001 gjorde hon rollen som Grevinnan Ceprano i Rigoletto. Under 2002 och 2003 spelade hon med i En natt i februari, en miniopera som bygger på Staffan Göthes berömda pjäs. Hon har också medverkat i Operaverkstans uppsättning av Den tjuvaktiga skatan av Rossini.

Kristina W Svensson har arbetat som solist vid Århus Sommaropera, Den Anden Opera och Det Kongelige Teater i Köpenhamn. 2000 anställdes hon i Malmö Operakör och har här även gjort roller som Grevinnan Ceprano i Rigoletto, Kitty Heart i Dead Man Walking, Lucia i Den tjuvaktiga skatan och Augustina Moser i Mästersångaren. Våren 2010 sjöng Kristina sopransolopartiet i Poulencs Gloria vid Malmö Operas Vårkonsert.

Hon är även oratoriesångerska och har bl a sjungit Brahms Ein Deutsches Requiem; Mozarts och Faurés Requiem; Händels Messias; Bachs H-mollmässa, Juloratorium, och Johannespassionen samt Rossinis Petite Messe Solennelle. Kristina är även ledare för Malmö Operas barnkör.

Upplevda föreställningar

Opera Roll Operahus Datum
Dead Man Walking  Kitty Heart  Malmö Opera 19.11.2006
Mästersångaren  Augustina Moser Pildammsteatern  2010
Madama Butterfly La madre Malmö Opera 6.12.2010

läs mer