Kungliga Operan laddar för ny säsong 2021

Kungliga Operan laddar för ny säsong 2021 Scenarbete på Kungliga Operan 2021 Foto: Kungliga Operan/Markus Gårder

Kungliga Operan laddar för ny säsong och efterlängtat återöppnande Den 23 augusti släpps biljetter till höstsäsongen 2021. På Kungliga Operan pågår febril verksamhet inför att publiken äntligen kan komma tillbaka till Operahuset. Den första föreställningen planeras till början av september.

Kungliga Operan laddar för ny säsong 2021

VD och operachef Birgitta Svendén lovar att all publik kommer att tas om hand på allra bästa sätt:
– Välkommen tillbaka för den magiska upplevelsen av opera och balett live och att vi kan sitta tillsammans i salongen igen!

I mitten på augusti presenteras höstens program och i samband med en pressträff de nya konstnärliga cheferna, operachef Michael Cavanagh och konstnärlig chef för Unga på Operan Ellen Lamm samt den nytillträdde musikchefen Alan Gilbert.

Kungliga Operan kommer att öppna för publik även om det endast är för 50 personer i publiken.

Birgitta Svendén i filmad intervju

I en nyligen publicerad intervju, gjord av journalisten Åsa Julin, berättar Birgitta Svendén om hur hon ser på höstens återöppnande. Hon blickar tillbaka på det dryga år som gått sedan Operan för första gången, i mars 2020, stängde ner all verksamhet för besökande publik. Vilka lärdomar har hon dragit och vilken betydelse har Operan Play haft? Se intervjun här!

Aktuellt på Operan Play

Under stängningsperioden har Kungliga Operan gjort en storskalig satsning på att utöka sin verksamhet på den digitala scenen Operan Play. Plattformen har nått ut till över 400 000  tittare runt om i landet. Förutom att erbjuda publiken inspelad repertoar har streamingtjänsten även presenterat tre urpremiärer: dansverken SHIFT av Alexander Ekman, Sonatra av Joseph Sturdy och Riptide* av Hlin Hjálmarsdóttir. Dessutom lanserades dokumentären 50 personer under året och en webbserie speciellt framtagen för barn och unga, Det magiska huset.

*urpremiär den 12 juni

Läs mer

Kungliga Operan