Kungliga Operan i Stockholm säsongen 2017-18

På bilden: Kungliga Operan sätter stämningen för säsongen 2017-2018 och dyker ner under ytan. På bilden, Johanna Rudström, solist på Kungliga Operan. Fotograf: Eric Börjeson

Kungliga Operan i Stockholm säsongen 2017-18

Kungliga Operan i Stockholm säsongen 2017-18. Säsongen på Kungliga Operan öppnar med Trollflöjten den 26 augusti och Trollflöjten ges t o m 16.9.2017.

Manon Lescaut

Första premiären blir med Giacomo Puccinis   Manon Lescaut den 20.september och i huvudrollen återser vi Asmik Grigorian.

Dracula, urpremiär

Dracula, med musik av Victoria Borisova-Ollas som för övrigt vann Expressens SPELMANNEN-pris tidigare i år, blir säsongens enda urpremiär och  det sker den 31 oktober. Uruppförandet dirigeras av den dynamiske amerikanska dirigenten Karen Kamensek och som solister får vi möta Elisabeth Meyer och Joel Annmo tillsammans med bl a Ola Eliasson, Susann Végh och Sanna Gibbs.

Askungen

Askungen som är ett samarbete mellan Opera Queensland, Australien och New Zealand Opera har premiär 29 november. I rollerna möter vi två unga sångare nämligen Ole Aleksander Bang som Don Ramiro och Jens Persson är Dandini.

Elektra
Richard Strauss Elektra får sin nypremiär 10. januari nästa år och som Elektra får vi uppleva Iréne Theorin, medan Katarina Dalayman sjunger Klytaimnestras parti och Chrysothemis sjöngs av Cornelia Beskow.

Tosca

Tosca har nypremiär 20.1.2018 med Emma Vetter i huvudrollen och som Spoletta får vi uppleva Niklas Björling Rygert. Det blir 18 föreställningar våren 2018

Aida 

Verdi´s Aida har premiär en måndag nämligen den 26 februari nästa år och här får vi uppleva Chritina Nilsson som Aida och Katarina Dalayman sjunger Amneris parti och som Amonasro får vi uppleva Johan Edholm. Övriga solister är inte kända nu, men föreställningen dirigeras av Pier Giorgio Morandi.

Fedora

Fedora återkommer på repertoaren den 10 mars nästa år och med malin Byström som Fedora Romazov och Daniel Johansson som Loris Ipanov.

Eugen Onegin

På konungens födelsedag blir det premiär på Peter Tjajkovskijs Eugen Onegin och med Karl Magnus Fredriksson som Eugen Onegin och Joel Annmo som Lenskij. Susann Végh tar sig an Larinas parti och som furst Gremin får vi uppleva Lennart Forsén.

Rosenkavaljeren

Säsongen avslutas med nypremiären på Richard Strauss Rosenkavaljeren i regi av Christof Loy den 26 maj. Sara Olsson sjunger fältmarsalkinnan Werdenberg och som Octavian får vi uppleva Adrian Angelico!

Det är i all hastighet, som jag uppfattar det nästa säsong med Kungliga Operan i Stockholm, men inlägget kommer senare i veckan att kompletteras med ytterligare uppgifter. Biljettförsäljningen startar den 24 april kl 0.600.

Balett/dans

Julia & Romeo

Mats Eks bejublade helaftonsbalett tillbaka efter hyllad världsturné. Premiär 1.9.2017

Artifact Suite & The Grey Area

En hyllning till balletten med premiär 24.3.2018

PUUR

Dansverk av WimVandekeybus med premiär 7.2.2018

Törnrosa

Balett premiär 11 maj

Barn & Familj

Min bror är Don Juan en musikalisk thriller återkommer under våren 2018. Första föreställningen ges 5.4.2018

Myriader av världar

För barn mellan 3 – 18 månader med föräldarna. Föreställningar ges på Rotundan med början 18 november och till och med 10.12.2017

Läs mer

Kungliga Operans hemsida

Related posts

Kommentera