Kvartetten ny film i regi av Dustin Hoffmann

Kvartetten ny film i regi av Dustin Hoffmann
kvartettendustinhoffmann
Kvartetten ny film i regi av Dustin Hoffmann

Kvartetten ny film i regi av Dustin Hoffmann

Kvartetten – Dustin Hoffmanns regidebut på vita duken – en charmfull bagatell

Filmstaden, Malmö

4 februari 2013

 Skådespelare

Maggie Smith, Tom Courtenay, Billy Connolly, Michael Gambon och Pauline Collins m fl

Ingrid Stigsdotter skriver i sin recension  (SDS) av Dustin Hoffmanns regidebut på  filmen ”Kvartetten” att det är en film som tycks rikta sig till de äldre biobesökare som dominerar publiken för direktsända teater- och musikföreställningar, men tänker förmodligen på överföringar från olika världsscener som till exempel Metropolitan Opera i New York. Själv tillhör jag med all rätt just den målgruppen som recensenten syftar på…

Min uppfattning är att det var en elegant och trevlig film, som väl uppfyllde sitt syfte att upplevas som vad det är en bagatell, men en trevlig sådan.

Filmen är fylld av charmiga människor och ljuvligt fin musik och alldeles utmärkta skådespelareprestationer där de mycket fint illustrerar hur det kan vara att bli äldre.

Visst kan det upplevas som extremt lyxigt ålderdomshem, men här tror jag att recensenten faller på eget grepp. Filmen är förmodligen inspelad på sir Thomas Beecham´s slott och utgör därför en i allra högsta grad trovärdig interiör. Om jag har förstått det rätt så har de boende på slottet inga miljonärer utan hade tvärtom blivit anvisade detta boende, men jag kan ju ha fel.

Att jämföra denna bagatell med Michael Hanekes ”Amour” känns inte särskilt relevant, därtill är skillnaderna alltför stora.

Min rekommendation blir därför att passa på och se en feel-good film. Det är bra för människan att få le och kanske skratta också.

Läs recensionen här

GP recenserar

Related posts