La Bohème på Det Kongelige Teater Gamle Scene

La Bohème på Det Kongelige Teater Gamle Scene
IMG_0017
La Bohème på Det Kongelige Teater Gamle Scene

La Bohème på Det Kongelige Teater Gamle Scene

För några veckor sedan var jag och såg La Bohème på Operaen i Köpenhamn.Det var Mikael Melbyes gamla iscensättning som nu Anne Fugl svarade för. Melbye är ju inte längre anställd vid DKT. Det var en helt fantastisk uppsättning trots eller kanske just för att man använde sig av den gamla dekoren som användes på Gamle Scene. De flesta uppsättningar på Operaen har man gjort helt om kanske för att använda sig av alla tekniska finesser. Det var kanske därför jag uppskattade föreställning mycket. Orkestern leddes av Thomas Söndergård på ett alldeles utmärkt sätt och faktiskt mycket bra. Jag uppfattade klara skillnader mellan de andra dirigenter som vanligtvis används av DKT.

Rodolfo sjöngs av Niels Jörgen Riis, Marcello av Palle Knudsen och i Mimis roll hördes Gitta-Maria Sjöberg. Alla nämnda gjorde toppprestationer. Det enda jag kunde klaga lite på var Anna Rydberg som sjöng Musettas roll, hennes röst och agerande föll inte riktigt i min smak. Men jag var kanske lite gnällig. Vilket kanske inte är så konstigt om man går upp 5.30 och arbetar hela dagen och sitter på operan när klockan närmar sig 22.00? Det kommer ju att bli ändring på detta för nu har jag bara en månad kvar till pensioneringen. Vilket jag i och för sig inte tycker är så häftigt, men jag kanske får den fördelen att jag inte är trött när kvällen kommer och det är dags att sätta sig tillrätta och klappa in dirigenten. Den som lever får se. Eller hur?
La Bohème går fram till 4 december så passa på och njut av Puccinis mästerverk (ett av dem).Mycket nöje!

Related posts

Kommentera