La sonnambula på Malmö Opera

La sonnambula på Malmö Opera
La Sonnambula
La sonnambula på Malmö Opera

La sonnambula på Malmö Opera

I torsdags kväll var jag på Malmö-operan och såg Bellinis La sonnambula. Vilken fest!Vilken föreställning! Andlöst vackert! Skönsången en ren fest för örat.

Sångarna, alla sex, briljerar, ingen nämnd ingen glömd, jo kanske jag måste nämna Kristjan Mõisniks insats, utöver Kristina Hansson, Natalie Hernborg, Emma Lyrén och de övriga herrarna nämligen César Augusto Gutiérez och Jonas Samuelsson. Underbart att få tillfälle att lyssna till en sån skicklig bassångare. I min värld är det mycket ovanligt.

Ett särskilt hedersnämnande är Malmö Operakör värt. Egentligen tycker jag nästan alltid att de gör bra ifrån sig, men i denna föreställning var de utöver det vanliga.

Scenografin var snygg för att inte ta till med ursnygg. Och det får betraktas som högsta betyg och det är jag inte van att dela ut, numera.

Ett särskilt beröm tycker jag också orkestern under ledning av Arnold Östman är värd.

Avslutningsvis kan jag konstatera att La sonnambula är något av det vackraste och bästa jag har sett på Malmö Opera och Musikteater någonsin. Tack för det. Det är alltså en föreställning som jag varmt kan rekommendera alla att se. Skall du bara se en opera till i vår så är det absolut La sonnambula du skall gå på!

Här kan du beställa biljetter. Sista föreställning är den 28 maj

Related posts

Kommentera