Lars – Erik Larssons rapport från Bayreuth

Lars – Erik Larsson -Musik och matbloggen i Skånska Dagbladet

Lars – Erik Larssons rapport från Bayreuth

Lars – Erik Larsson skriver i Skånska Dagbladet, men bloggar också i samma tidning med Musik- och matbloggen.

Vi träffas flera gånger under säsongen och skriver från samma föreställningar och mest premiärer. Med ett viktigt undantag nämligen Festselen i Bayreuth där jag trots försök de senaste åren misslyckas med att få pressackreditering.

Det är inget konstigt eller märkligt med det och det är fullt begripligt att jag med en daglig läsekrets på femhundra läsare inte kan få presskreditering.

Under årens lopp har jag försökt komma fram i biljettkön och tyvärr är resultatet lika nedslående på den punkten också. Fast en gång kom jag faktiskt fram och lyckades beställa de önskade biljetterna, men precis som jag skulle betala bröts datakontakten med festspelen i Bayreuth.

För ett par år sedan fick jag biljett till en av de sista föreställningarna av Tristan och Isolde, men eftersom jag inte fick biljetter till de andra önskade föreställningar avstod jag från resan till Bayreuth. I de mer missmodiga avsnitten här i livet har jag ångrat mig, men efter en dag eller så inser jag ju att jag inte kan betala en smärre förmögenhet för att se en av mina favoritoperor.

I min operabevakning försöker jag upptäcka svenska recensioner, men det verkar sällsynt med sådana dock med undantag för Ella Petersson i SVT och kanske mest känd som programledare i Kulturfrågan Kontrapunkt.

I år, 2018, har Lars – Erik Larsson skrivit om Mästersångarna i Nürnberg, Den flygande holländaren och nyinstuderingen av Lohengrin.

Du kan läsa recensionerna via länk här

Operaloggs tankar om premiärföreställningen av Lohengrin här

Related posts

2 thoughts on “Lars – Erik Larssons rapport från Bayreuth

  1. Ursula S. Henningsson

    vi har aldrig träffats, därför så konstigt av mig att skriva till dig att du har blivit mer och mer viktigt för mig med dina recensioner och trogna rapporter om/ från denna fantastiska operavärld- som så få känner så väl än du. . -Tack för det snälla kloka Mogens

    1. Tack alltid roligt att få veta att det jag gör uppskattas!

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.