Lars Ole Mathiasen dirigent Den Ny Opera

Lars Ole Mathiasen dirigent Den Ny Opera Lars Ole Mathiasen dirigent Den Ny Opera

Lars Ole Mathiasen er uddannet ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Operachef af Den Ny Opera hvor han har dirigent i en lang række forestillinger. Senest bl.a. samtlige fire dele af Nibelungens Ring og Xerxes. Barberaren i Sevilla i ett gästspel på Folketeatret i Köpenhamn.

Lars Ole Mathiasen dirigent Den Ny Opera

Lauritzen Fondens Visionspris

Dirigent og operachef Lars Ole Mathiasen modtog onsdag eftermiddag en af landets fineste teaterpriser, Lauritzen Fondens Visionspris på 100.000 kr. ved en prisuddeling som fandt sted i Skuespilhuset i København. I sin motivationstale sagde medlem af priskomiteen Geir Sveaass bl.a.:

”At det mellem 2003 og 2008 er lykkes et så lille og så ungt kompagni at producere hele Wagners ”Nibelungens Ring”, er en bedrift der vidner om både mod og om vestjysk vilje til ikke at bøje sig for naturkræfterne, der fra begyndelsen ville rubricere en sådan idé som ”lettere vanvittig”. Og lettere vanvittig er du vel også Lars Ole Mathiasen. Utrætteligt har du banket fonde og sponsorer døren ind og overbevist dem om, at selv det største ikke er for stort, hvis man tør tro på det. Din entusiasme og engagement er en stor del af forklaringen på, at Esbjerg har et så driftigt og levende operakompagni. For din utrættelighed, dine initiativer og glæden ved at vide, at det vestligste Danmark har deres eget operakompagni modtager du Lauritzen Fondens Visionspris.”

Tacktal

Det var en stolt operachef, der entrede scenen i Skuespilhuset. Og modtog prisen af formand for Lauritzen Fonden, Jens Ditlev Lauritzen. I sin takketale sagde Lars Ole Mathiasen bl.a.:

“Selvom priskomiteen pointerer, at den her fine pris er til mig personligt, så tilfalder æren altså først og fremmest Den Ny Opera, Esbjergs store, lille operakompagni. Og æren tilfalder byen Esbjerg. Der er en friskhed i ånden og en energi i Esbjerg – en energi, hvoraf sådan noget som Den Ny Opera og mange andre gode ting kan gro. Og æren tilfalder ikke mindst alle de fantastiske kunstnere – sangere, musikere, instruktører, scenografer, teknikere, og alle de andre bagved scenen, som man aldrig ser, der gennem årene har fået så store ting til at ske.”

1995 Kirkemusikalsk diplomeksamen fra Vestjysk Musikkonservatorium 1997-1999, studier i dirigentklassen ved DKDM

Væsentligste opgaver:

Operaproduktioner på Den Ny Opera og Den Fynske Opera, koncerter med
Sønderjyllands Symfoniorkester og Odense Symfoniorkester
Lærer i korledelse ved Vestjysk Musikkonservatorium (1996-2003)

Priser:

Ribe Amts kulturpris 2003 og Musikhuset Esbjergs Stjernepris (begge tildelt for produktionen af Wagners ”Rhinguldet” på Den Ny Opera)

Läs mer

Operalogg